Rode kruis

Rode Kruis Avelgem bestaat sinds 1938. De vrijwilligersafdeling staat in de ruime omgeving onder meer in volgende diensten:

Hulpdienst

Je organiseert als Avelgemse vereniging een evenement waar je veel volk verwacht. Hier ontstaat ontegensprekelijk het risico dat er wel eens iets mis kan lopen: een flauwte, een ongeval ….

Wat dan???

Het Rode Kruis heeft een hulpdienst die bestaat uit degelijk opgeleide vrijwilligers en bezit een ziekenwagen die beantwoordt aan de 112 norm. Zij staan gratis standby op jouw evenement. Alleen voor de ziekenwagen en de gebruikte materialen wordt een vergoeding gevraagd.

Bloedinzamelacties

Je kan ook plots bloed nodig hebben, na een ongeval, een operatie of een bevalling. Het is belangrijk dat er voldoende bloedvoorraad in de ziekenhuizen aanwezig is; en dat kan alleen met jouw steun en hulp. Een kleine hoeveelheid bloed geven kan al heel wat levens redden! Het bloedgeven vindt steeds plaats van 18.00 tot 21.00 uur in GC Spikkerelle, Scheldelaan 6.

Volgende bloedinzamelacties

  • maandag 16 maart 2023
  • donderdag 22 juni 2023
  • donderdag 28 september 2023
  • donderdag 21 december 2023

Vorming

Kijken alleen helpt niet, klopt. Hoe beter je weet wat te doen, hoe rustiger je blijft in een noodsituatie en hoe snellen gepaste gespecialiseerde hulp ter plaatse kom! Thuis, in het bedrijf, in de vriendenkring, op de weg, in het restaurant, de sportclub, op het werk... Eerste Hulp! komt steeds van pas.

Rode Kruisvrijwilliger, iets voor jou?! Mensen helpen, dat doen wij vrijwillig na onze uren. Onze Rode Kruisafdeling staat elk weekend paraat. We bieden eerste hulp tijdens evenementen in onze gemeente. Zin om te helpen? Contacteer ons.