Werken Vlaams Gewest aan de Doorniksesteenweg (N353) - fase 3 van start op 12 februari

Gepubliceerd op Woensdag 31 januari 2024

Op 12 februari start een aannemer in opdracht van het Vlaamse Gewest met vervolgwerken (fase 3) aan de Doorniksesteenweg (N353) in Avelgem tussen de Raaptorfstraat en de Molenstraat.

Om de hinder te beperken, wordt in twee fases gewerkt:

  • Fase 3A (12 februari – eind maart): de aannemer werkt op de Doorniksesteenweg in de richting van Outrijve (noordkant van de Doorniksesteenweg).
  • Fase 3B (8 april – eind mei): de aannemer werkt op de Doorniksesteenweg in de richting van Avelgem (zuidkant van de Doorniksesteenweg). 

Tijdens deze werken komen er ter hoogte van de werfzone tijdelijke verkeerslichten waardoor autoverkeer beurtelings op de Doorniksesteenweg langs de werfzone kan rijden. De verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt met de Etienne Balcaenstraat worden tijdens de werken uitgeschakeld. Om het verkeer op de Doorniksesteenweg vlot te laten verlopen, worden de kruispunten met de Molenstraat, Okkerdriesstraat en Raaptorfstraat tijdelijk afgesloten.

Voetgangers kunnen langs de werfzone wandelen. 
Fietsers volgen de omleiding via Guldenspoorpad of Etienne Balcaenstraat – jaagpad – Moerbeekstraat; of rijden via de Heestertstraat en de Trimaarzate naar het centrum.

Meer informatie over de werken en de voorziene omleidingen: www.wegenenverkeer.be/avelgem 

Bij slecht weer of door onvoorziene omstandigheden op de werf is het mogelijk dat de timing aangepast moet worden.