Nieuws - meest recent

De bibliotheek is gesloten van vrijdag 21 juli tot en met zaterdag 5 augustus 2017. Online verlengen 24u./24u. mogelijk via Mijn Bibliotheek.

Om de verkeers- en fietsveiligheid ter verbeteren, wordt de Doorniksesteenweg heraangelegd vanaf het kruispunt met de Stationsstraat tot en met het kruispunt met de Etienne Balcaenstraat. De werken zijn in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid en worden in verschillende fases uitgevoerd. Een exacte startdatum is nog niet gekend.

Op woensdag 5 juli, van 17.00  tot 20.00 uur, vindt hierover een doorlopende infomarkt plaats in de foyer van Spikkerelle. De plannen kunnen worden bekeken en de medewerkers van AWV zijn beschikbaar voor vragen.

Voor velen een wens, voor sommigen moeilijk te realiseren zonder hulp.

 

Zoek je zinvol vrijwilligerswerk?

Wil jij mensen helpen om dat plekje te vinden waar ze zich thuis kunnen voelen? Woonclub iets voor jou?

 

De zoektocht naar een huurwoning op de private huurmarkt verloopt voor veel mensen steeds moeilijker. Sommigen weten niet waar te beginnen. Anderen dreigen hun woning te verliezen.  Voor al die mensen is er sinds maart vorig jaar de Woonclub.

Seizoen 17-18

Op vrijdag 9 juni werd cultuurseizoen 17-18 van Spikkerelle onder ruime belangstelling voorgesteld!

Het programma kan je alvast hier ontdekken: www.spikkerelle.be

Op donderdag 22 juni om 9 uur start de verkoop van losse tickets.  Je kan tickets aan de balie van Spikkerelle bestellen, telefonisch en via de webshop (www.avelgem.be/webshop).
Tip: maak nu reeds je account aan op de webshop, op die manier kan je op donderdag 22 juni sneller jouw tickets reserveren.

Zaterdag 1 juli – In en rond Spikkerelle

 

Op zaterdag 1 juli ontdek je de geschiedenis van de Avelgemse brandweer. Oude voertuigen komen van stal en oude uitrusting en materieel worden bovengehaald.

Vanaf 18.00 uur is er in Spikkerelle een voorstelling van uitrusting en kledij die je de evolutie door de jaren heen toont. Na het invallen van de duisternis geniet je van beeldprojectie op de buitengevel van Spikkerelle. Ook daar passeren oude voertuigen, materieel en kledij de revue.

Sta jij al minstens 1 jaar op de wachtlijst voor een sociale woning? Dan kan je een gemeentelijke huurpremie aanvragen. Die bedraagt 50 euro per maand en wordt toegekend voor 1 jaar, maar kan jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.

Nu en dan krijgt de gemeente melding van spelende kinderen op de begraafplaatsen. Soms verdwijnen er ook bloemen of aandenkens van op de graven. En hoewel het verboden is, gebruiken sommige fietsers de Avelgemse begraafplaats nog steeds als doorsteekroute. Op alle begraafplaatsen vinden we ook wel eens gedumpt huishoudelijk afval op de afvalhoop.

Dit alles kan niet. We doen dan ook een beroep op alle inwoners om de rust en de sereniteit op de begraafplaatsen te respecteren. Laat nabestaanden de kans om hun geliefden te herdenken zonder nodeloze bijkomende pijn of ergernissen. 

Zin in avontuur met vrienden, familie of je vereniging? Ontdek 'Je Wildste Westen' ...