Nieuws - meest recent

Ook dit jaar organiseert de stad Antoing in de provincie Henegouwen een jaarlijkse Kunstprijs ter waarde van € 3950, verdeeld over 3 winnaars.

10/09

Op zondag 10 september is het Open Monumentendag en kan de cultuurliefhebber zijn hart ophalen bij enkele boeiende activiteiten in Avelgem.

Op zaterdag 26 augusutus is het containerpark gesloten.

Zondag 10 september -  Brandweerkazerne Avelgem – vanaf 11.00 uur

 

Beleef op zondag 10 september de wereld van de brandweer, politie, ambulance en andere hulpdiensten!

In de brandweerkazerne staan interventiematerieel en -voertuigen ten toon.  In de namiddag laten demonstraties je kennis maken met de moderne interventiemiddelen en -technieken.

Natuurlijk valt er ook van alles te beleven voor kinderen.

 

27/09

De Leeuwenkoning vertelt het ongelofelijke verhaal van de liefde tussen de trotse leeuwenkoning Mufasa en zijn zoon Simba, een argeloos en nieuwsgierig welpje.  Samen met een stel hartelijke vriendjes beleeft Simba de meest glorieuze momenten maar ook zware tijden.

Info:

  • Woensdag 27 september 2017 - 13.30 uur
  • Spikkerelle
  • Prijs: € 2 (popcorn inbegrepen)
  • Tickets: www.avelgem.be/webshop
20/09

Tijdens de eerste workshop maak je een toog van houtpaletten, tijdens de tweede workshop wordt het een decoratief wijnrekje.

Je kan de workshops apart volgen.

Info:

  • Woensdag 20 september (toog) en woensdag 4 oktober (wijnrekje) - 18.00-22.00 uur
  • OC Kerkhove
  • Prijs: 60 euro per sessie

Contact: Spikkerelle, 056 65 30 90, spikkerelle@avelgem.be

Inschrijven: www.avelgem.be/webshop

15/09

De Belgisch-Italiaanse zangeres Sarah Ferri brengt filmische muziek waarvan de sound zweeft tussen die van Lana Del Rey en Ennio Morricone.

Info:

 

Ben je ook Riebedebie naar de Natuuracademie!? 

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie voor kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar. In deze reeks van begeleide natuurworkshops leren kinderen op een originele en speelse manier de natuur beleven en ontdekken. De activiteiten spelen zich zoveel mogelijk buiten en in de natuur af.

16% van de Vlamingen denkt onterecht dat ze bij het veranderen van elektriciteits- en aardgasleverancier een verbrekingsvergoeding moeten betalen. Veranderen van leverancier is gratis. Je nieuwe leverancier regelt alle papierwerk met je huidige leverancier. Je moet enkel een nieuw elektriciteits- en/of aardgascontract sluiten.