Nieuws - meest recent

Op zondag 25 juni van 11u-18u kan je komen picknicken op het evenemententerrein in Avelgem.

Je kan zelf je picknick meebrengen of een picknickmand reserveren op voorhand.

Die dag is er vanalles te beleven: vespatochten, natuurwandelingen, kinderanimatie, straattheater, huifkar, muziek...

 

De ophaling van donderdag 25 mei in in de deelgemeenten is verplaatst naar zaterdag 27 mei.

De ophaling voor Avelgem op vrijdag 26 mei wijzigt niet.

Op zaterdag 3 juni gaan de schoorstenen en de koeltoren van de centrale in Ruien tegen de vlakte. Afhankelijk van het dynamiteren, vindt de gecontroleerde ontploffing plaats tussen 15.30 en 16.30 uur. Op amper 20 seconden wordt alles met de grond gelijk gemaakt.

De site wordt volledig afgesloten en er geldt een veiligheidsperimeter van 300 meter. Ook de scheepvaart wordt stilgelegd en de jaagpaden aan beide oevers zijn verboden terrein.

Wie dicht in de buurt woont, moet ramen en deuren sluiten.

 

Wie af en toe jogt of een sportief ritje met de fiets maakt, kan sportcentrum Ter Muncken als uitvalsbasis gebruiken ...

Wielerwedstrijd op donderdag 25 mei

De renners rijden 3 plaatselijke rondes in Outrijve en Moen. Daarna rijden ze via de Doorniksesteenweg, de Oudenaardsesteenweg en de Ruggestraat naar Oost-Vlaanderen. Via de Etienne Balcaenstraat komen ze terug Avelgem binnen. Dan volgen er nog 2 plaatselijke rondes in Outrijve en Moen.

 

Avelgem werkt aan een fiets- en circulatieplan dat de focus legt op de veiligheid en het comfort van de zachte weggebruiker. Bij de verdere opmaak van het plan houden we graag zo veel mogelijk rekening met de verschillende en soms ook uiteenlopende geformuleerde bedenkingen en opmerkingen. Het plan is een toekomstvisie met acties op korte-, middellange- en lange termijn dat de focus legt op de veiligheid en het comfort van de zachte weggebruiker.

Fiscale attesten voor deelname aan jeugd- en sportactiviteiten 2016

Vanaf heden kan je het fiscaal attest 2016 voor "kinderopvang" (voor kinderen tot 12 jaar) opvragen via de webshop https://webshopavelgem.recreatex.be/.  De attesten worden niet langer automatisch per post verstuurd.

Een architectenbureau is aangesteld om diverse zwakke plaatsen in kaart te brengen ...

Gemeentelijk tenniscomplex uitgebreid met een extra 4de terrein ...

Op woensdag 19 april 2017 vond de Buitenspeeldag plaats op de evenementenweide in Avelgem.
De vele blije gezichtjes toonden ons dat het leuk en goed was geweest!