Nieuws - meest recent

Er zijn heel veel wespen dit jaar. De brandweerploegen doen hun uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk te behandelen. Heb je een wespennest én heb je er last van? Dan halen we dat kosteloos voor je weg. Registreer je melding online via het wespenloket op www.hvzfluvia.be.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar kwamen al vier keer meer aanvragen voor wespenverdelgingen binnen.

Doordat het nu zo ontzettend druk is, vragen we wat begrip. Je helpt ons ontzettend om je melding online te registreren.

Leerlingen en studenten beginnen na de zomervakantie weer aan een nieuw school- en academiejaar. Ook voor 2018-2019 kunnen heel wat gezinnen een beroep doen op de school- en studietoelagen van de Vlaamse overheid. Een aanvraag doen kan schriftelijk of online tot en met 1 juni 2019.

Hulp nodig bij het invullen? We helpen je graag verder.

Waar?

In het Sociaal Huis bij de dienst Woon-Zorg, Leopoldstraat 66 in Avelgem

Wanneer?

Elke dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur of op afspraak

I.s.m. Seniorenadviesraad

Concert: woensdag 10 oktober 2018 om 14.30 uur in Spikkerelle.

Reserveren: voor het concert alleen (via Spikkerelle of via www.avelgem.be/webshop) of gecombineerd met een maaltijd (via de Seniorenadviesraad op maandag 17 sepember 2018 in het gemeentehuis).

Prijs: € 15 - € 14 (-26/+65/abo)
Combiprijs (maaltijd + concert): € 25

(c) Hans Vangeel

Meer dan 70% van de kinderen en jongeren die Awel contacteren, de Nederlandstalige hulplijn voor kinderen en jongeren in België, vindt er hulp.

“Af en toe neem ik contact op in moeilijke tijden. En door Awel kon ik er weer door❤” (Meisje, 11 jaar)

Maar de lijnen zijn zo drukbezocht dat nog heel wat kinderen en jongeren met hun verhaal blijven zitten.

 

Awel zoekt extra vrijwilligers

Word een luisterend oor.
Iets voor jou? Surf naar www.awel.be

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

 

Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin, heb je een boontje voor klimplanten of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Dan is de verkoopactie van streekeigen (fruit)bomen, struiken en kleinfruit van Natuurpunt zeker iets voor jou! Neem een kijkje op www.maakhetgroener.be en bestel vandaag nog! Nieuwigheden dit jaar zijn moerbei, mahieupeer (zeldzaam ras uit Zuid-West-Vlaanderen) en wilgenpoten (gratis voor Natuurpuntleden).

Ben je 65-plus of jonger met een zorgvraag, dan kan je op dinsdagmiddag langsgaan in het Dorpsrestaurant van Zohra. Enthousiaste vrijwilligers verzorgen de bediening.

 

Infoavond op dinsdag 18 september om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis

Vanaf 1 juli 2018 mogen alle harde plastic verpakkingen in de blauwe P+MD-zak! Naast het traditionele PMD (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) mogen voortaan ook alle harde plastic verpakkingen (zoals botervlootjes, yoghurtpotjes, plastic potjes en schaaltjes) in de blauwe P+MD-zak.

Tegelijk verdwijnen verpakkingen in zacht plastic vanaf de tweede helft van augustus in een volledig nieuwe, bijkomende transparante foliezak. Nog minder afval dus voor de restafvalzak. 

Het zomerse weer houdt nog een tijdje aan. De lange droogte zorgt ervoor dat we meer leidingwater verbruiken. In overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij werd daarom de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld. Er is nog geen verbod om leidingwater te gebruiken, maar er wordt wel gevraagd om volgende regels in gedachten te houden: