Nieuws - meest recent

Door een verzakking in het wegdek in de Doorniksesteenweg t.h.v. huisnummers 118-120 ten gevolge van een gebroken huisaansluiting wordt de verkeerscirculatie tijdelijk aangepast.

Door een verzakking in het wegdek in de Doorniksesteenweg t.h.v. huisnummers 118-120 ten gevolge van een gebroken huisaansluiting wordt de verkeerscirculatie tijdelijk aangepast.

Op vraag van de jeugdraad staat er een glasbol op het Daniël Vermandereplein.

 

Wat mag er in de glasbol?

  • transparante glazen
  • bokalen en flacons
  • gesorteerd per kleur (wit en gekleurd)

Verwijder de dopjes, deksels, kurken … en spoel flessen en bokalen vooraf uit. Zo vermijd je wespen en vliegen in de container.

 

De Kids-ID is het elektronische identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar. De kaart is geldig in de meeste Europese landen. De normale levertijd is 3 weken.

 

Hoe aanvragen?

Ga samen met je kind langs bij de dienst burgerzaken en breng een recente, kwaliteitsvolle pasfoto mee (met witte achtergrond).

Ben je pleegouder of voogd? Dan heb je ook het vonnis of bewijs van ouderlijke macht of pleegzorg nodig.

 

Om de cash-betalingen zo veel mogelijk af te bouwen beschikt de sportdienst over bancontact.

Samen met de webshop, die men kan gebruiken om zich op voorhand in te schrijven voor het grootste deel van het sportaanbod, moet dit de cash-betalingen aan het loket van de sportdienst beperken.

Enkel voor kleine bedragen (bijvoorbeeld een zwembeurt, een badmintonbeurt, een basketbalbeurt, ...) geniet de cash-betaling de voorkeur op betaling met bancontact.

Bij vorstrisico wordt er continu geëvalueerd. Maar gladde wegen bestrijden is geen eenvoudige opdracht. Het moet doeltreffend gebeuren en tegelijkertijd tast te veel zout het wegdek sterk aan. Strooizout werkt ook maar goed als het voldoende bereden wordt. Een defensieve en aangepaste rijstijl is dus zeer belangrijk!

 

Online registreren / aanvragen UiTPAS

Om deel te nemen aan de speelpleinwerking ‘t Speelplein en de Kinderclub moet je over een UiTPAS beschikken.

Vanaf dit jaar heb je niet langer een vrijetijdspas én een uitpas nodig. Alles werd geïntegreerd in 1 pas, de UiTPAS. Met jouw UiTPAS kan je vanaf nu zowel inschrijven voor de speelpleinwerking als UiTPASpunten sparen.

 

28/02

Stop jouw herbruikbaar textiel in de stevig dichtgebonden textielzak die je vooraf in je brievenbus krijgt. 

De zakken worden afgehaald vanaf 8.00 uur. Zet ze dus tijdig op de stoep.

Wat mag er in de  textielzak?

Droge kledij, lakens, dekens, gordijnen, draagbaar schoeisel, lederwaren ... 

Wat mag er zeker niet in de textielzak?

Vuile kledij en textiel, versleten schoeisel, vloerbekleding, ander afval ... 

Bedankt!