Nieuws - meest recent

De Woonclub helpt mensen die het moeilijk hebben om een huurwoning te vinden of te houden.

Als vrijwilliger toon je hoe je zicht krijgt op het huuraanbod, bereid je kandidaat-huurders voor op gesprekken met eigenaars en verhuurders, begeleid je hen bij bezoeken, help je hen administratief op weg … of ga je aan de slag bij de dienst in Kortrijk om mogelijke huurwoningen op te sporen.

Allerheiligen en Allerzielen brengen heel wat volk naar de begraafplaatsen. De gemeente is verantwoordelijk voor de groenzones, paden, parkings en gebouwen. Nabestaanden dragen zorg voor de individuele graven. Dit maakt deel uit van de overeenkomst van de grafconcessie. 

Gooi ook steeds jouw afval in de vuilbak en gebruik de kraantjes en jerrycans om de beplantingen te bewateren.

Voor een columbarium beperk je de bebloeming best tot de vaasjes die vastgemaakt zijn aan de nis van de columbariummuur.

Eén orgaandonor kan tot acht mensenlevens redden en toch zijn er nog altijd donoren te kort.

Bij de dienst burgerzaken kan je je laten registreren als donor. Zo zorg je ervoor dat jouw naasten geen moeilijke keuzes moeten maken op zware momenten.

20/10

Op vrijdag 20 oktober organiseren de jeugdraad en de dienst jeugd en cultuur naar jaarlijkse gewoonte een ontbijt in Jeugdhuis Krak.  Koffiekoeken, chocomelk, fruit, ... kortom een heerlijk ontbijt voor 2 euro per persoon. 
Afspraak tussen 7.30 uur en 9.00 uur in JH Krak.
Inschrijven via Elise Voet (Atheneum) en Manou Vervacke (SJB College).

Vanaf 21.00 uur staat er ook nog een Nacht van de jeugdbeweging gepland in Krak met muziek, hotdogs, cocktails... Wie in uniform komt, krijgt een gratis drankje.

27 september, een stralende dag, 25e veldloop, 301 lopers, het kon niet meer stuk, het beloofde een gezellige drukte te worden ...

04/11

Vier mee de verjaardag van Spikkerelle!

Op zaterdag 4 november mag Spikkerelle 10 kaarsjes uitblazen en dat vieren we die avond met een gevarieerd volksfeest.  Spikkerelle werd geopend in het Feesteworpweekend en ook de tiende verjaardag valt in het Feesteworpweekend.

04/11

Op zaterdag 4 en zondag 5 november is er het tweejaarlijkse Feesteworpweekend in Avelgem.  Een hele resem activiteiten zorgen voor een ware feeststemming in Avelgem!

Ook jij kan iets doen voor een klimaatneutrale toekomst voor onze regio  

Ben je bereid om te investeren in hernieuwbare energie, maar weet je niet hoe? Ben je technisch aangelegd en wil je samen met een groep mensen duurzame energieprojecten realiseren?

Heb je een groot dak en wil je dit ter beschikking stellen om er zonnepanelen op te leggen? Intercommunale Leiedal en gemeente Avelgem willen via een regionale energiecoöperatieve enthousiaste mensen en middelen bijeenbrengen om lokaal te investeren in hernieuwbare energie.

 

Mantelzorgbijeenkomst - Informatievergadering

Palliatieve zorg is alles wat nog gedaan moet worden als je denkt dat er niets meer kan gedaan worden. (Cicely Saunders)

 

  • Maandag 23 oktober 2017, van 19.30 tot 21.30 uur - WZC St. Vincentius, Bevrijdingslaan 18, Avelgem
  • Dinsdag 24 oktober 2017, van 14.00 tot 16.00 uur - Gemeentepunt, Blokkestraat 29, Zwevegem