THEATER | Compagnie Cecilia - Extra voorstelling

Gepubliceerd op Vrijdag 14 juli 2023
spelers in close-up

Once upon a time in de Westhoek

ZA 27.04.24 - 20.15 uur (extra voorstelling)

VR 26.04.24 - 20.15 uur (uitverkocht)

20 euro | 19 euro (65+, -26) | abo

Tickets extra voorstelling (vanaf di 18 juli 9u)

In ‘Once upon a time in de Westhoek’ nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?

Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stuten met hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.

Na het veelgeprezen Marinus (2018) maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia ‘Once upon a time in de Westhoek’, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis. Dit keer doet hij dat in samenwerking met Wouter Bruneel (‘Zie mij graag’, ‘Eigen kweek’, ‘De broers Geboers’) en Wouter Deprez.

De originele livemuziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin (Isolde et Les Bens, Vive la Fête,…).