Kringloopwinkel

De kringwinkels zijn in Vlaanderen een echt begrip geworden. De winkel van het hergebruik richt zich tot het grote publiek. Iedereen vindt er zijn gading. Sinds mei 2004 beschikt Avelgem over een eigen kringwinkel. Kleding, meubelen, huisraad, decoratiemateriaal, hobby- en vrijetijdsspullen, ... alles is in goede staat en tegen een prikje te koop in de kringwinkel.

De kringwinkel zamelt alle gebruiksgoederen in, als ze nog in goede staat zijn: fietsen, speelgoed, textiel, meubelen, curiosa, doe-het-zelf artikelen. Je kan deze spullen zelf binnenbrengen, maar indien ze te groot zijn, kan u gratis beroep doen op de afhaaldienst van de kringwinkel. Binnen de week komt iemand langs. Ook handelszaken of kleine bedrijfjes kunnen er bepaalde overschotten kwijt.

De opbrengst van de kringwinkel gaat volledig naar de verdere uitbouw van de activiteiten en het creëren van jobs. De prijzen zijn sociaal en via de sociale dienst krijgen mensen met weinig middelen ook korting bij aankopen.

Het gebouw van de kringwinkel herbergt ook een afdeling van de Oxfam wereldwinkel. De mensen van de kringloopwinkel en de wereldwinkel sloegen de handen in elkaar, om samen een project uit te werken: één winkel waar je zowel herbruikbare goederen als producten uit de eerlijke handel vindt.

Wie vrijwillig met Oxfam wereldwinkels wil meewerken, kan op zaterdag ter plaatse informatie inwinnen.

bord met uitleg er op naar waar je moet