Avelgem is FairTradeGemeente

Wat is FairTradeGemeente

Onder de naam FairTradeGemeente voeren Vredeseilanden, Oxfam-Wereldwinkels, Max Havelaar en 11.11.11 met succes campagne voor eerlijke handel en duurzame landbouw. FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Door middel van zes criteria gaan lokale trekkergroepen aan de slag om het bestuur, winkels, horeca, scholen, bedrijven, organisaties en landbouwers te engageren voor Fair Trade en lokale, duurzame landbouw. Meer dan 200 Vlaamse gemeenten en de vijf Vlaamse provincies hebben zich hiervoor reeds opgegeven.  De trekkersgroep droomt ervan om van Avelgem een 5-sterren-FairTradegemeente te maken!

Alles over Avelgem als FairTradeGemeente lees je in onze folder.

FairTradefan

Weet je wat fair trade betekent? En koop je jaarlijks minimum vier FairTrade producten aan? Registreer je dan hier als FairTradeFan en help zo onze gemeente aan een volgende ster!

Wil jij de trekkersgroep helpen?

Wil je ook een fairtradebedrijf, -school of -organisatie worden? Verkoop je ook fairtradeproducten en/of producten van lokale duurzame landbouw? Wil je ook deel uitmaken van de fairtradetrekkersgroep? Laat dan van je horen.

Contactpersoon

Liesbeth Detavernier

056 65 30 30

liesbeth.detavernier@avelgem.be