Ferme de l'Escaut

LIGGING

Heye 6
8581 Avelgem (Kerkhove)   

NAAM HOEVE

De naam van de hoeve verwijst naar de familienaam van de paarden die op de hoeve worden gefokt.

HISTORIEK

Na de eerste wereldoorlog hebben August de Clercq en zijn echtgenote Marie-Leonie Detavernier zich gevestigd op deze boerderij, toen nog eigendom van de familie de Montpellier d'Annevoie uit Namen. August en Leonie baatten hier hun melkvee-akkerbouw-bedrijf uit.
In 1945 namen zoon Maurice en zijn echtgenote Anna Devenyns de fakkel over en kochten zij de hoeve over van de familie de Montpellier d'Annevoie. Zij bouwden het bedrijf verder uit. In 1947 werd een nieuwe stal gebouwd, een paar jaar later een nieuwe woning.
Vanaf 1976 traden zoon Guy en zijn echtgenote Maria Maes in hun voetsporen. De melkveestapel werd verder uitgebreid en naast de boerderij startte Guy de veehandel in Holstein-kalfvaarzen.
Zoon Wouter begon na zijn studies mee te werken op het bedrijf van vader Guy. Zijn interesse ligt meer bij het melkvee-akkerbouw-bedrijf. In 1997 werd een nieuwe zij-aan-zij melkstal in gebruik genomen.

De liefde voor het paard in deze familie is groot en wordt van generatie op generatie overgedragen. Naast het paardrijden als hobby wordt er ook gefokt met paarden.