Familiefilm in Spikkerelle

Gepubliceerd op Dinsdag 20 februari 2024

In Spikkerelle organiseren we een paar keer per jaar een filmnamiddag.
Van 14 uur tot ongeveer 16 uur kan je genieten in onze theater-/bioscoopzaal van prachtige familiefilms geschikt voor kinderen en (groot)ouders.

Tickets: 

  • Tickets kunnen ook nog aan de deur gekocht worden.
  • Gebruik je UiTPAS voordeel en kom gratis naar de film (5 punten) of geniet van lekkere popcorn (2 punten)
  • Prijs 2 euro
  • www.avelgem.be/webshop

Nina en het geheim van de egel

Woensdag 25 september 2024
 

Deze nieuwe animatiefilm van de makers van ‘Phantom boy’ en ‘Van de kat geen kwaad’ won de publieksprijs op Jeugdfilmfestival Antwerpen 2024. Eenvoudig detectiveverhaal over een meisje dat haar vader blij wil maken. Hou je van animatiefilms? Dan zal je veel elementen herkennen. Het egeltje lijkt zo uit een oud Mickey Mouse-filmpje te wandelen!

Elke avond vertelt Nina’s papa over een egel die de wereld ontdekt. Plots verliest hij zijn werk in de fabriek. Nina en haar beste vriend Mehdi willen hem helpen. Als echte detectives gaan ze op zoek naar een schat in die fabriek. Maar dat is buiten een boze bewaker en een woeste hond gerekend…
 

Geschikt voor 6+
 

De Gebroeders Schimm

Woensdag 30 oktober
 

Last van spoken, klopgeesten of de paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op: in de kast, in de kelder of onder je bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf: het monster dat zich in ieder van ons schuil houdt ...

De Gebroeders Schimm (9+) is een geestige griezelfilm voor de hele familie. 

Sinterklaas en de gestrande stoomboot

Woensdag 4 december 2024
 

Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

met de stemmen van onder andere Jelle Cleymans, Luk De Koninck, Jasmine Jaspers, Thomas Van Achteren en Deborah De Ridder

Geschikt voor alle leeftijden.

Julius in Winterland

Woensdag 18 december 2024


Prachtige winterfilm voor de hele familie, met een heleboel sneeuw en een mondvol marsepein.

Julius woont in het weeshuis. Elk jaar kijkt hij uit naar Kerstmis, want dan komt de kerstman op bezoek. Maar wanneer de grote jongens beweren dat de kerstman eigenlijk de vermomde schooldirecteur is, verliest Julius zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot er iets vreemds gebeurt: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht. Daar ontdekt hij dat de kerstman is verdwenen. Met hulp van Herman, het marsepeinen varken, vertrekt Julius op tocht. Kan hij de kerstman vinden voor de grote dag is aangebroken?

Vanaf 6 jaar.

Robotbroer

Woensdag 22 januari 2025
 

Hoopvolle sciencefictionfilm met een vrolijk en herkenbaar verhaal. Vol interessante vragen over de gevaren en voordelen van technologie, maar ook over groepsdruk en tienerproblemen.

De 12-jarige Alberte vindt het leven op school maar stom. Haar oude robot Robbi brengt haar voortdurend in verlegenheid. Met het perfecte verjaardagscadeau – de nieuwste superrobot – lijkt alles te veranderen. Robot Konrad gedraagt zich als een mens en ziet er perfect uit. Plots wordt Alberte megapopulair.

Geschikt voor 8+

Linda wil kip

Woensdag 12 februari 2025
 

Deze kleurrijke animatiefilm is schitterend in zijn eenvoud. Een visueel uniek en wildkomisch avontuur met een groot hart! Met de sprankelende Vlaamse stemmen van Lynn Van Royen, Tine Embrechts, Sophia Couvreur en Mauro Pawlowski.

Linda’s mama heeft iets goed te maken met haar ondeugende dochtertje. Ze belooft daarom om kip klaar te maken zoals Linda’s papa dat vroeger deed. Alleen… waar vind je een kip tijdens een algemene staking? Dat zou weleens een dolle zoektocht kunnen worden.

Geschikt voor 6+.

KIDDO

Woensdag 26 maart 2025


Speelse en verrassende roadmovie vol filmische referenties, over een familie die buiten de lijntjes kleurt. 'Kiddo' is de debuutspeelfilm van Zara Dwinger en ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Berlijn.

Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang verloren moeder Karina haar plots meeneemt op een avontuurlijke roadtrip naar Polen. Tijdens de reis wordt Lu meegesleept in Karina’s Bonnie & Clyde-achtige fantasie. Maar de realiteit zit hen op de hielen en stelt de outlaws voor een keuze. Want hoe ver willen ze gaan om voor altijd bij elkaar te blijven?

Geschikt voor 9+