Bye Bye Gazon… voor een tuin vol geur en kleur

campagnebeeld bye bye gazon

Avelgem doet net als vele andere gemeenten mee aan de actie Bye Bye Gazon.

Door jouw tuin wilder en natuurlijker te maken, draag ook jij bij tot een hittebestendiger en biodiverser klimaat. Zelfs met 1 m² maak je al een groot verschil!

Waarom vaarwel zeggen tegen jouw (stukje) strakke grasmat? Dieter Coppens legt je in onderstaand filmpje uit waarom meedoen zo belangrijk is. Stop met het wekelijks maaien van je tuin en berm en help zo mee aan een groter succesverhaal.  

 

Word ook een trotse #ByeBye#Gazon-ambassadeur! Hoe?

1. Kies een mooi stukje tuin uit van minstens 1 m² (meer mag natuurlijk ook altijd).

2. Maai hier nog maar twee à drie keer per jaar. Raadpleeg het maaischema. Voer het maaisel altijd weg! Zo verarmt de grasmat en groeien er telkens meer bloemen in jouw tuin.

3. Vul je aantal vierkante meters in op www.byebyegazon.be.

4. Proficiat, je hebt nu bijgedragen aan de biodiversiteit in onze gemeente. Bovendien maak je kans op één van de bij-zondere bedankpakketten die we verloten.

Bermbord Bye Bye Gazon

Je berm opfleuren

De berm voor je woning is meestal openbaar domein, maar je mag daar natuurwaarde aan geven. Laat bijvoorbeeld het gras en de bloemen wat langer staan of zaai de berm in met inheemse bloemenmengsels. 

Om te voorkomen dat jouw berm gemaaid wordt, voorzien we speciale bermbordjes. Wie weet inspireer je hiermee ook jouw buren! Haal gratis je bermbordje in het gemeentehuis of in de bibliotheek. Plaats het in je berm en de gemeentediensten zullen het niet maaien.

Bye Bye Gazon_infostand