Feestival

05 november 2022
Banner Feestival '22

Feestival is sedert 2021 het nieuwe luik voor jong muzikaal talent tijdens het traditioneel Avelgems Feesteworpweekend. Gratis topconcerten voor jong en oud op zaterdag 5 november in GC Spikkerelle! Doorlopend huifkar met live-muziek tussen de verschillende locaties, feestbar, pirobak, animatie…

Diezelfde avond is er ook de 18e Feeste met accordeon in de centrumcafé’s en de jaarlijkse Feesteloop in de centrumstraten.

Op zondag 6 november trekt opnieuw de Feesteworpstoet door Avelgem, met als afsluiter een weergaloos lichtspektakel op de Sint-Martinuskerk door Spacemakers.

Facebookevent Feestival

Affiche Feestival

Programma

5 NOVEMBER

spikkerelle

DANS TON CUIVRE - 20 - 21 uur
Balk'n'roll Brassband - Doornik
https://www.youtube.com/watch?v=JlKgvIOCFms

Explostieve feestelijke mix van wereldmuziek en rock'n'rollhits waarop je onmogelijk kan blijven stilstaan. Dansen geblazen!

Lip service
SPIKKERELLE

LIP SERVICE - 21 - 22 uur
Psychdelische Pop - Gent/Avelgem 
https://www.youtube.com/watch?v=g_AAkr-jMzs

Lip Service’s eigenzinnige songs zijn ernstig ziek en het is aanstekelijk: blootstelling aan de afbrokkelende grooves, kleverige melodieën en zure gitaren kan leiden tot gebroken popharten en struikelende dansbenen. Hun twee EP’s konden rekenen op lof van Studio Brussel, Radio 1, Humo… 

De volgende stap heet ‘Funny Face’, de debuutplaat die Lip Service’s eerste hoofdstuk afsluit en die ze op Feestival komen voorstellen. Lip Service is Kasper Cornelus (gitaar), Hannah Cornelus (bas), Roel Delplancke (drum) en Mathijs Steels (toetsen, percussie).

 

Blow 3.0
spikkerelle

BLOW 3.0 - 22.30 - 24 uur
Live
Sax dance 
https://www.youtube.com/watch?v=ud1KKLNpbas

Het Gentse BLOW 3.0 is het enige sax dance trio dat België rijk is. Ze begonnen – toen nog onder de noemer BLOW – als gemaskerde straatmuzikanten tijdens de Gentse Feesten en vergaarden meteen een hele schare fans. Nadat ze in 2013 de Jong Talent Award binnenhaalden op Theater Aan Zee, veroverden ze nationale en internationale podia met een uitgebreide live set vol electronics en effectenpedalen. Nu keren ze terug naar hun akoestische roots en naar hun aloude motto: "2 saxes and a drum set... that's all we need to get the party started!"