Feestival

06 november 202107 november 2021
banner Feestival

FEESTIVAL is een fonkelnieuw socio-cultureel najaarsevent tijdens het weekend van de traditionele Avelgemse winterfeeste. Onder de vleugels van jeugdhuis Krak slaan verschillende lokale organisaties de handen in elkaar om als goede buren een breed programma te brengen. Rond beloftevolle regionale artiesten, sport en ontspanning, natuur en samenleving, lokale economie en Fairtrade ... 

Facebookevent Feestival zaterdag 6/11 (Pop, Hiphop, Feestplein …)

Facebookevent Feestival zondag 7/11 (Accordeonfestival)

Facebookpagina Feestival (Accordeonfestival)

Affiche Feestival

Programma

Programma Feestival 2021
Maoi

6 NOVEMBER

Feestplein

MAOI - 20:00-22:00
www.facebook.com/dj.maoi.be

Ready for some Urban Flavours? 90's - Nillies? Of die extreem foute plaat waar zelf je oma van gaat dansen? DJ Maoi uit Kluisbergen zorgt voor een explosief halfuur, waarbij hij jullie voorziet van alle stijlen en genres, so don't miss out!! 

 

THWHT

THWHT - 22:30-23:30
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=509848059954137

Avelgemse legende THWHT - aka William Dewitte - werd berucht als resident DJ in jeugdhuis Krak met zijn opzwepende House-vibes in Jeugdhuis Krak, De Brasserie en op tal van fuiven in Avelgem en omstreken. Met plezier komt hij nog eens buiten om een feestje bouwen op het winterplein van Feestival! 

 

Pingpongclub
POP FEST

PINGPONGCLUB 23:45-00:30
https://www.facebook.com/pingpongclubmusic/

Altijd muzikaal kippevel met deze Indie band rond songwriter Jonas Desmet. Jonas zette lang geleden zijn eerste muzikale stappen in jeugdhuis Krak, in het gezelschap van Michiel Libberecht (Mooneye) en Gert-Jan Loobuyck (Wolker). Pingpongclub scoorde op wedstrijden als Humo's Rock Rally en Soundtrack en op festivals als Leffinge Leuren, Dranouter en Eurosonic Noorderslag (NL), danzij de vaak dansbare maar vooral erg clevere songwriting, warme stem en steengoeie arrangementen.  PINGPONGCLUB is wat ons betreft zo’n naam die we erg binnenkort als vaste waarde zullen beschouwen in het Vlaamse muzieklandschap.”

Wolker

WOLKER 22:30-23:10
https://www.facebook.com/WolkerMusic

Wolker is de band rond Gert-Jan Loobuyck en Femke Decoene, die als duo de tweede plaats veroverden op Humo’s Rock Rally in 2020. Gert-Jan zette ooit zijn eerste muzikale stappen in jeugdhuis Krak in het gezelschap van Jonas Desmet (PINGPONGCLUB) en Michiel Libberecht (Mooneye) en maakt muziek op een atypische manier. Hij werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. In 2019 kwam drumster Femke erbij en vielen de laatste puzzelstukjes inéén. Met haar erbij vervelt Wolker van een ‘one-man-bedroom-project’ naar een échte groep, met een eigen sound en gezicht. Bovendien maakt het duo ook live diréct indruk en lijkt the sky the limit voor dit geweldige en unieke duo.

Juniper

JUNIPER 21:15-22:00
https://vi.be/platform/juniper

Juniper is een band die ontstaan is vanuit het solo-project van Flo Delameilleure uit Kortrijk. Omringd door enkele supermuzikanten (broer Leander, Jonas van pingpongclub en Femke van Wolker) kreeg de muziek van Flo een volledig nieuw Juniper-jasje. "De muziek van Flo voert je terug naar de kern van de echte muziek. Intieme luisterliedjes waar je warm van wordt, zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez. Mooi, wondermooi…" - Luminous Dash

Lou Rain

LOU RAIN 20:30-21:00
https://www.facebook.com/Lou-Rain-1121089568024550/

Louise Desmet uit Kluisbergen kreeg muziek en zingen met de paplepel mee. Ze schrijft bijzonder innemende, persoonlijke nummers en betovert het publiek telkens weer met haar innemende stem.

Kurt Vanheule

KURT VANHEULE 20:00-20:30
https://m.facebook.com/watch/?v=468364014381874&_rdr

Avelgemnaar Kurt Vanheule is autodidact en schrijft prachtige nummers in het Engels en West-Vlaams die hij op een zeer authentieke manier brengt. Na een zeer gesmaakte passage op La Braderie vorige zomer mag hij nu aantreden als opener op PopFest!

Rijmtekkie spansman
HIPHOP FEST

RIJMTEKKIE SPANSMAN 23:00-23:45
https://www.facebook.com/RijmtekkieSpansman

Met ruim 20 jaar ervaring is Rijmtekkie Spansman geen onbekende in de Belgische Hiphopscene. Hij heeft reeds meerdere collectieven versterkt door z’n aanwezigheid en heeft onlangs z’n solo debuutalbum ‘Ventana’ gereleased. Monsterlijke beats gecombineerd met monsterlijke bars, dat kan niet anders dan resulteren in een monsterlijk hard optreden!

Luie Louis

LUIE LOUIS 22:00-22:45
https://www.facebook.com/LuieLouisRoedel/

Luie Louis (Louis Wouters, 1992) is een jonge Antwerpse rapper en producer. Hij richtte op zijn achttien jaar het hiphopcollectief Netwerk op en bracht een succesvol gelijknamig album uit in 2014. De afgelopen jaren speelde hij heel wat  grote en kleine podia in Vlaanderen en werkte zich zo in de spotlights als één van de grote beloftes van  de Belgische hiphopscene. In 2017 releaste hij  zijn eerste solo album Love Life Louis.

Alois & VLB

ALOIS & VLB 21:00-21:45
https://www.facebook.com/ALOISVLB

Deze twee jonge Gentenaars zijn er twee om in het oog te houden. Met hun debuutalbum ‘Proberen’ tonen ze wat ze in huis hebben en bewijzen ze hoe gevarieerd hip hop kan zijn. Terwijl hun beats je beletten om stil te staan, sta je toch beter even stil bij hun vlijmscherpe punchlines!

BONJORNO  : 18:00-20:00

Met de chille HipHop-vibes van Bonjorno zetten we de avond in om helemaal op temperatuur te komen! 

Doorlopende : Hiphop Lounge, Creative Experiments, Hiphop Dance … in samenwerking met De Stroate Kortrijk!

 

DJ Creator
AFTERPARTY

DJ CREATOR 00:00-01:30
https://vi.be/platform/djcreator

Jean, beter bekend als DJ Creator, is als all-round party & club-DJ een vaste waarde in onze regio. Een mega-toffe pé en altijd paraat om met z’n allen het dak eraf te blazen!

DJ Vide

DJ VIDE 01:30-03:00
https://www.facebook.com/djvide.fanpage

DJ, promotor, professionele humpty dancer en wereldmuziek-fanaat : deze Belgische DJ (met Avelgemse roots) combineert het allemaal met zijn Afrikaanse roots. “Voor mij draait het allemaal rond sfeer en een echte verleidelijke groove, los van genre, tempo, stijl.” Als geboren entertainer is muziek een deel van zijn ziel. Heel blij dat hij nog eens naar zijn ex-hometown Avelgem afzakt!

Conservatorium

7 NOVEMBER

ACCORDEON FEST

CONSERVATORIUM AVELGEM 14:15-14:45

Traditiegetrouw krijgen de leerlingen van conservatorium Avelgem de eer om het festival te openen en voor een publiek van muziekliefhebbers te spelen. Een warme oproep om voor ons jong talent te komen applaudisseren !

Traditionellement les élèves du conservatoire d’Avelgem auront l’honneur d’ouvrir le festival et de jouer devant un public d’amateurs de musique. Venez nombreux pour applaudir nos jeunes talents!

Britt Verdonck

BRITT VERDONCK (Avelgem) 14:45-15:15
https://www.facebook.com/watch/?v=2040050589468285

Een combinatie van accordeon en pop is vaak ongebruikelijk. Dat cliché wil Britt dan ook graag doorbreken. Met haar eigen stijl en passie gaat ze er helemaal voor, een jong talent om te ontdekken!

Une combinaison d’accordéon et de musique pop n’est pas habituelle. Britt aime briser ce cliché. Dans son propre style et pleine de passion elle se donnne à fond, un jeune talent à découvrir!

Seppe Vande Walle

SEPPE VANDE WALLE (Wevelgem) 15:15-16:00 (Benedenzaal) - 16:15-16:45 (Foyer) 
https://www.youtube.com/watch?v=b4x2C3qEEKw

Deze jonge accordeonvirtuoos uit Wevelgem is een vaste waarde geworden op het Avelgems accordeonfestival. Hij won diverse muziekwedstrijden in België en Frankrijk (onder meer de wisselbeker Roger Danneels op Airbag festival Brugge en de eerste plaats op het festival van Rang-du-Fliers in Frankrijk). Seppe houdt vooral van traditionele franse musette en jazz, maar schudt ook de bekendere deuntjes vlot uit z’n vingers.

Seppe a gagné des premiers prix sur e.a. Airbag Bruges et sur le concours international de Rand-du-Fliers en France, à découvrir!

Les invités

LES INVITES QUARTET (Gent) 16:45-18:00 
https://www.facebook.com/chansonmusette

Les Invités brengen op ongeëvenaarde wijze hun favoriete klassiekers uit het frans chanson van de jaren ’50 tot vandaag tot leven. Met de warme stemmen en virtuoze vingers van Joachim Wannyn (gitaar), Elke De Meester (accordeon), Quinten De Vlaeminck (contrabas) en Jan Van Steenbrugge (percussie). Bekende en minder bekende pareltjes van Georges Brassens, Moustaki, Bourvil, Brel, Joe Dassin, Salvador, Axelle Red, Zaz, Hardy en vele andere onsterfelijken wisselen af met de grote musette-klassiekers. Allô allô ?

Les invités font revivre de façon incomparable leurs classiques favoris de la chanson française des années 50 jusqu’à aujourd’hui. Avec les voix chaleureuses et les doigts virtuoses de Elke De Meester (accordéon), Joachim Wannyn (guitare) et Quinten De Vlaeminck (contrebasse). Des bijoux connus et moins connus de Brassens, Moustaki, Bourvil, Brel, Joe Dassin, Axelle Red, Zaz et plein d’autres immortels alternent avec les grands classiques du musette.

Les Sourds Y Dansent

LES SOURDS Y DANSENT (Tournai) 18:45-20:00
https://www.facebook.com/LesSourdsYDansent

De combinatie van swingend Frans chanson vermengd met een stevige geut Klezmer, opzwepende Balkanmelodieën en bakken enthousiasme maken deze jonge Waals-Franse formatie altijd een lust voor oor, oog én benen. Les Sourds y dansent staan voor convivialiteit, joie de vivre en een kleurrijk muzikaal avontuur, met een mix van eigen werk, traditionele muziek en bekende klassiekers.Wie hen één keer aan het werk zag wil hen zeker nog eens terugzien!

Avec leur mix explosif de chansons françaises et de musiques traditionelles Klezmer et Balkan, les Sourds créent à chaque concert une ambiance d’histoires décalées et de bonne humeur qui invitent à claper des pieds et à danser des mains. Les Sourds Y Dansent c'est de la convivialité, des histoires décalées et de la joie de vivre. Hormis quelques titres de groupes qui l'ont directement influencé, les Sourds sont auteurs, compositeurs et interprètes. Ils savent mieux que personne partager leur musique en installant une ambiance festive qui entraîne à danser jusqu’au bout de la soirée!

Natuurwandeling

WANDELING NATUURPUNT (15:00-16:00)

Herfstwandeling met begeleiding door een gids van Natuurpunt Avelgem. Vertrek in de foyer van Spikkerelle om 15u.

Doorlopend:

Bar & Tea-room door Jeugdhuis Krak, Sociaal Huis, Ubuntu, Vzw Esperantoo. Met koude en warme dranken, pannekoeken, taart, piro’s

Kinderanimatie : clown, ballonplooien, kindergrimmme...
Infostands verenigingen en Expo jong talent  : Gris, Wereldwinkel, Natuurpunt, De Zandberg, Ubuntu, Spacemakers

Feesteloop