Eerstelijnspsychologische zorg

Psychologe met notitieboek

Voel je je niet goed in je vel? Ervaar je veel stress? Weet je met jezelf geen blijf? En heb je het gevoel vast te zitten in je leven?

In het sociaal huis kan je terecht voor bijkomende info en kan je op doorverwijzing van je huisarts langskomen bij een eerstelijnspsycholoog. 

De eerstelijnspsycholoog is een psycholoog die aan de hand van enkele korte sessies psychologische hulp biedt. Is er nadien nood aan een ander soort begeleiding? Dan zoekt de eerstelijnspsycholoog samen met jou naar geschikte hulp.

Tijdens de gesprekken zal jouw verhaal centraal staan. Er wordt aandacht besteed aan het verkennen van je klachten, maar ook het in kaart brengen van je sterktes. Samen met de eerstelijnspsycholoog ga je op zoek naar wat helpend kan zijn in jouw situatie.

Dankzij de samenwerking met het lokaal bestuur en lokale partners kunnen gesprekken plaatsvinden in het sociaal huis. Het eerste gesprek is gratis, voor vervolggesprekken betaal je 11 euro of 4 euro voor personen met een verhoogde tegemoetkoming. Voor groepssessies betaal je maximum 2,5 euro per sessie. Dit aanbod is gratis voor jongeren tot 24 jaar.

Hoe aanvragen

Raadpleeg de lijst van erkende eerstelijnspsychologen via deze link. Eerstelijnspsychologen voor Avelgem zijn Stien Harrie en Anna Decock.

Sociaal Huis
Stien Harrie
psycholoogopdreef@gmail.com
0475 25 55 98

Anna Decock
anna.decock@familiehulp.be
0476 89 24 42

Meer info