Eerste graad muziek (vanaf 6 jaar)

zittende kinderen met schudinstrumenen

Opmaatjes 

(1u/week)

Bij de Opmaatjes leren kinderen spelenderwijs de taal van de muziek verkennen: toonhoogte, ritme, tempo, maat, dynamiek, frasering, klankkleur...

Ze zingen liedjes, dansen, verkennen hun stem, luisteren naar geluiden, elkaar, instrumenten en muzikale verhalen en ze maken kennis met eenvoudige instrumenten.

In de loop van het tweede jaar leren de kinderen naast drie basisritmes ook al de noten op de toonladder kennen ter voorbereiding van de tweede graad.
 

 

carrousel met cartoon instrumenten

Instrumentencarrousel

1u/week - 2 reeksen van 8 lessen

Zes- en zevenjarigen kunnen vanaf nu al in de eerste graad kennismaken met in totaal 4 verschillende instrumenten. Per schooljaar kunnen ze 2 lessenreeksen volgen van telkens 8 lessen. Aan het begin van het schooljaar maken de leerlingen een keuze voor een vaste combinatie van 2 verschillende instrumenten.

De reeksen gaan telkens van start in september en januari. Inschrijven kan in de hoofdschool en in Avelgem of per telefoon of e-mail.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100 per schooljaar (16 lessen).

De instrumenten waaruit de leerlingen kunnen kiezen in  Avelgem zijn: piano, gitaar, (alt)viool, klarinet/saxofoon en dwarsfluit.

Inschrijven in de carrousel kan enkel indien de leerling ook ingeschreven is in de les Opmaatjes.