Werelddag dementie: samen voor een dementievriendelijke gemeente

21 september is het Werelddag Dementie. Avelgem maakt er al jaren werk van om een dementievriendelijke gemeente te zijn. We zetten sterk in op informeren over hoe om te gaan met personen met dementie. Het doorbreken van het taboe rond dementie en het tegengaan van het sociaal isolement staan hierbij centraal. 

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie organiseren we heel wat initiatieven.

Infostand bib

Infostand dementie in de bib

26 september tot 10 oktober 2022

Weten wat dementie écht betekent? Bezoek tot 10 oktober de infostand in de bibliotheek. Je vindt er heel wat interessante lectuur en videomateriaal over hoe je best omgaat met personen met dementie.

Kaffee Dansant

dinsdag 4 oktober 2022

Het 'Kaffee Dansant' is een muzikaal project van WZC Sint- Vincentius in samenwerking met WZH Ter Meersch.

"Vroeger was alles beter", zeggen we toch altijd. Daarom gaan we op dinsdag 4 oktober 2022 terug naar die goede oude tijd. Geniet in de middag van koffie en zelfgemaakt gebak met porseleinen servies van vroeger.

Vanaf 15 uur start een heus dansfeest. Van de Foxtrot tot de polonaise. Alle danspasjes en meezingers van vroeger passeren de revue.

Vanuit elk woonzorgcentrum is er iemand die de rol van DJ op zich neemt. Hun artiestennamen zijn die dag Theo en Louis.

Zin om een dansje te placeren? Schrijf je in bij Lien Ysebaert van WZC Sint- Vincentius (l.ysebaert@vincentiusavelgem.be of 056/64.86.48) of bij Jonas Lysy van WZH Ter Meersch (jonas.lysy@avelgem.be of 056/65.07.80). Inkom: 5 euro.

Kaffee Dansant
logo ik zal je altijd horen

Samen zingen met personen met dementie 

29 november en 14 december 2022

Ook in het najaar gaat het project 'Ik zal je horen' verder, een samenwerking tussen WZC Sint- Vincentius, WZH Ter Meersch en de gemeente Avelgem.

We zingen samen met mensen met dementie en mantelzorgers. Iedereen die houdt van zingen en een gezellige namiddag is welkom.

De zangmomenten zijn gratis en vinden maandelijks plaats in Spikkerelle van 14 tot 16.30 uur. Je krijgt een warm welkom met koffie en gebak. Daarna volgt een zangmoment. Na een uurtje sluiten we deze namiddag af met een babbel, knabbel en drankje.

DATA ZANGMOMENTEN
  • dinsdag 29 november 2022
  • woensdag 14 december 2022

Wil je graag aansluiten? Schrijf je in bij Lien Ysebaert (l.ysebaert@vincentiusavelgem.be of 056/64.86.48) of bij Jonas Lysy (jonas.lysy@avelgem.be of 056/65.07.80)

Brochure 'Dementie als je ermee te maken krijgt'

Een dementievriendelijke omgeving, daar werken we 'samen' aan. Samen met enkele partners lanceerden we vorig jaar de infobrochure 'Dementie als je ermee te maken krijgt'. Deze brochure helpt je om personen met dementie in je omgeving te helpen.

Haal je brochure af in het Woonzorghuis Ter Meersch, WZC Sint- Vincentius, het gemeentehuis of sociaal huis.

Cover dementie als je ermee te maken krijgt