Onderhoudswerken op Doorniksesteenweg (N353)

Gepubliceerd op Donderdag 23 september 2021

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewestwegen, start op maandag 4 oktober 2021 met structurele onderhoudswerken op de Doorniksesteenweg (N353).

In een eerste fase, van 4 oktober tot en met 29 oktober, wordt de strook tussen de Heestertstraat Outrijve en de Kanaalweg Bossuit aangepakt. De aanpak van de kruispunten N353-Heesterstraat en N353-Kanaalweg is nog niet voorzien in deze eerste fase.

In een tweede fase, voorzien in 2022, worden de andere stukken van de N353 aangepakt, startende vanaf het kruispunt N353-Raaptorfstraat tot aan de grens met Spiere-Helkijn.

Verkeershinder

  • Fietsers: de werfzone wordt volledig afgesloten. Fietsers worden omgeleid in beide richtingen via het jaagpad langs de Schelde en de Etienne Balcaenstraat.

  • Plaatselijk verkeer (<3,5 TON): de werfzone wordt volledig afgesloten. Er is een plaatselijke omleiding in beide richtingen via de Kanaalweg – Oeverlaan – Verzetslaan – Bossuitstraat – Maraillestraat – Smissestraat – Molenstraat.

  • Zwaar verkeer (>3,5 TON): de werfzone wordt volledig afgesloten voor doorgaand en zwaar verkeer. Zwaar verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N8 – E17 – N50.

  • De woningen in de werfzone blijven zoveel mogelijk bereikbaar met de wagen afhankelijk van de fase van uitvoering van de werken. Indien de woning niet bereikbaar is, kan er geparkeerd worden:
  • In Outrijve: op de parkings van de Sint-Pietersstraat en het Outrijveplein
  • In Bossuit: op de parking aan het pompgebouw

Aangepaste route De Lijn (omleiding 1)

Aangepaste route De Lijn (omleiding 2)

Blijf op de hoogte

Op wegenenverkeer.be/Avelgem vind je alle actuele informatie over het project.

Indien vragen: contacteer de bereikbaarheidsadviseur via bereikbaarheidsadviseur.wvl@wegenenverkeer.be