Nieuws - meest recent

Is jouw kind tussen 5 en 7 jaar? En wil je het leren zwemmen op eigen tempo? Dat kan, dankzij het zwemtraject. Een zwemtest wijst uit of jouw kind zwemrijp is. De enige voorwaarde om deel te nemen aan deze zwemtest is dat het kind zindelijk is.

Na de zwemtest volgen zwemlessen, zwemvervolmaking, overgangslessen naar de zwemschool en de zwemschool zelf (3 niveaus: brons, zilver en goud). Na elke fase van het traject volgt een persoonlijke evaluatie met daaraan gekoppeld een vrijblijvende suggestie.  

Groep Ubuntu is een netwerkorganisatie die personen met een beperking ondersteunt in de regio Zui-West-Vlaanderen. Al enkele jaren is ‘wekelijks wandelen met honden’ een activiteit. Voortaan organiseren ze dit ook graag in Avelgem.  Ze zijn dan ook op zoek naar honden om wekelijks uit te laten. Heb je zelf een hond en wil je die wekelijks toevertrouwen? Of ken je iemand met een hond die dit zou willen? Neem dan contact op stage.pallet@groepubuntu.org 0491 71 24 25.

Sinds juni 2016 kunnen vakmannen en -vrouwen een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit en knowhow te valoriseren. Tot nu toe vroegen 1.647 ambachtslieden deze erkenning aan en 1.017 kregen ze ook, vooral in de sectoren van voeding, luxeproducten, hout, textiel en meubelen. Zij kunnen het label Erkend Ambacht gebruiken voor een betere zichtbaarheid bij het publiek.

01/06

Op vrijdag 1 juni om 20.15 uur vindt het kick-off festival van Spikkerelle plaats!
In een tropisch sfeertje worden alle artiesten die in seizoen 18-19 in Spikkerelle op de planken zullen staan, bekendgemaakt.  De abonnementenverkoop gaat van start en er is een zomerbar!

Lies Depraetere was een jaar lang huisfotografe van Spikkerelle en legde heel wat activiteiten vast op beeld.  Het resultaat is te bewonderen in een fototentoonstelling in Spikkerelle.
De toegang is gratis.

ZA 09/06/18: 10u-12u en 13u-17u
ZO 10/06/18: 10u-12u en 13u-17u
MA: 9u-12u
DI: 9u-12u
WO: 14u-18u

 

 

Op vrijdag 8 juni zijn alle gemeentediensten (gemeentehuis, containerpark, Sociaal Huis, Spikkerelle, Bib, sportcentrum en zwembad) gesloten.

 

Tot op vandaag is het niet mogelijk om je huisdier, al dan niet gecremeerd, bij jou te laten begraven.
Hoe kan je jouw huisdier dan wel een laatste rustplaats bezorgen?

  • Er bestaan dierencrematoria. Een aantal beschikken ook over een begraafplaats, maar je mag de as ook thuis bewaren in een urne.
  • In Avelgem mag je een huisdier begraven in eigen tuin, op voorwaarde dat het dier minder dan 10 kg weegt en niet gestorven is door een besmettelijke ziekte.

Fiscale attesten voor deelname aan jeugd- en sportactiviteiten 2017

Vanaf heden kan je het fiscaal attest 2017 voor "kinderopvang" (voor kinderen tot 12 jaar) opvragen via de webshop https://webshopavelgem.recreatex.be/.  De attesten worden niet langer automatisch per post verstuurd.