Nieuws - meest recent

Wie wint de prijs voor hun exceptionele culturele activiteit?  Stem mee via dit formulier.

 

Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin, heb je een boontje voor klimplanten of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Dan is de verkoopactie van streekeigen (fruit)bomen, struiken en kleinfruit van Natuurpunt zeker iets voor jou! Neem een kijkje op www.maakhetgroener.be en bestel vandaag nog! Nieuwigheden dit jaar zijn moerbei, mahieupeer (zeldzaam ras uit Zuid-West-Vlaanderen) en wilgenpoten (gratis voor Natuurpuntleden).

Ben je 65-plus of jonger met een zorgvraag, dan kan je op dinsdagmiddag langsgaan in het Dorpsrestaurant van Zohra. Enthousiaste vrijwilligers verzorgen de bediening.

 

Vanaf 1 juli 2018 mogen alle harde plastic verpakkingen in de blauwe P+MD-zak! Naast het traditionele PMD (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) mogen voortaan ook alle harde plastic verpakkingen (zoals botervlootjes, yoghurtpotjes, plastic potjes en schaaltjes) in de blauwe P+MD-zak.

Tegelijk verdwijnen verpakkingen in zacht plastic vanaf de tweede helft van augustus in een volledig nieuwe, bijkomende transparante foliezak. Nog minder afval dus voor de restafvalzak. 

 

Het zomerse weer houdt nog een tijdje aan. De lange droogte zorgt ervoor dat we meer leidingwater verbruiken. In overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij werd daarom de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld. Er is nog geen verbod om leidingwater te gebruiken, maar er wordt wel gevraagd om volgende regels in gedachten te houden: 

Elke plek is wel voor iemand belangrijk,  gooi je afval dus niet op de grond.

Niet alleen beeldbepalende plekken zoals het gemeentehuis of een centraal plein verdienen het om mooi en proper te zijn. Elke plek heeft wel voor minstens één inwoner een speciale betekenis. Denk daar eens aan voor je er afval achterlaat. Je wil toch zelf ook niet dat iemand jouw favoriete plekje, voetpad, voortuin … bezoedelt.

Zwerfvuil en sluikstorten storen heel veel mensen. We hebben met z’n allen de sleutel in handen om Avelgem mooi en proper te houden.

 

La Braderie is een bruisend concept vol kunst, muziek, fashion, lifestyle, food en mooie, originele en eigenzinnige creaties van handelaars, ambachtslieden en creatievelingen.  Die dag  kan jong en oud kuieren langs kraampjes, lekkere hapjes proeven, genieten van sfeervolle muziek en relaxen op één van de vele heerlijke terrasjes.

La Braderie | ZATERDAG 25/08/18 | Centrum Avelgem

1 juli - 30 september
gratis toegang

  • Kunstkerk (Doorniksesteenweg)

Kunstenaar: Tom Linster
Doorlopend te bezoeken

 

  • Pompgebouw (Doorniksesteenweg 402)

Elke zondag te bezoeken in juli, augustus en september

Kunstenaars: Stefaan Defoort, Isabelle Bossuyt, Marianne Demeire, Riki, Francis Verbaeys

 

Meer info: www.kunstzomer-leiestreek.be