Tweede editie Festival van het Landschap strijkt neer in Avelgem

Gepubliceerd op dinsdag 18 mei 2021
17 juni 202120 juni 2021
Campagnebeeld 'Festival van het Landschap'

Het Festival van het Landschap, zegt je dat iets? Nog niet? Dan wordt het dringend tijd… Na eerdere edities in Tiegem en Sint-Denijs strijkt het festival dit jaar neer in Avelgem, van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni

Ode aan ons landschap

Haast op automatische piloot stappen we dagelijks door het landschap, maar blijven we er ook voldoende stilstaan? We wonen en werken in het landschap, maar wanneer hebben we 't nog eens echt beleefd? Het Festival is daarom een ode aan ons landschap: we vieren de schoonheid ervan aan de hand van workshops, wandelingen, fietstochten, lezingen en tal van andere verrassende activiteiten, met de Avelgemse Scheldemeersen als rode draad. 

Veel te beleven voor jong en oud

Wat je mag verwachten? Fiets- of wandeltochten langs trage wegen die je nooit eerder gebruikte, lezingen of een doorlopende expo over het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik en de toekomst van het landschap. Kinderen die zich spelenderwijs uitleven in het landschap, terwijl volwassenen wegdromen bij een film, een vleugje muziek of een luisterverhaal. 

Activiteiten in openlucht

Het Festival van het Landschap is een initiatief van Intercommunale Leiedal, in samenwerking met de gemeente Avelgem, erfgoed zuidwest, Stadlandschap Leie en Schelde, en tal van lokale partners. Omdat het landschap centraal staat, organiseren we alle activiteiten bij voorkeur in openlucht, met respect voor de geldende coronamaatregelen. 

Ontdek het volledige programma via www.festivalvanhetlandschap.be