Tienertechniekacademie

techniekacademie

Tienertechniekacademie

Van 18 september tot 11 december 2019 zijn er in Avelgem opnieuw 12 workshops die tieners uit het 5e en 6e leerjaar op onderzoekende wijze kennis laten maken met techniek en technologie. Deze Tienertechniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES en  het gemeentebestuur, met de steun van de provincie West-Vlaanderen en heel wat partners.

Onder begeleiding van 2 techniekmentoren komen de deelnemers op een unieke manier in contact met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, robotica. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente en een diploma-uitreiking staan op het programma.

De 12 workshops vinden plaats op woensdagnamiddag; de eerste 6 weken in GO! Middenschool Atheneum Avelgem en de volgende 6 weken in St.-Jan Berchmansmiddenschool.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk vanaf 7 september. Je aanmelden (interesse tonen) kan nu al via www.techniekacademie-avelgem.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. Deelnemen kost € 70, materiaal en verzekering inbegrepen.  Er is een fiscaal attest en je kan ook punten sparen via de UITpas. Een 2e kind van hetzelfde gezin geniet € 10 korting.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Avelgem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tienertechniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer steek je heel wat op. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, leert dat techniek vele gezichten heeft en maakt een aantal technische systemen.

In januari organiseren we een Junior Techniekacademie voor kinderen van het 3de en 4de leerjaar.

 

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie altijd bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen. 
Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

 

Contact

Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-avelgem.be.

Rik Hostyn  
Wetenschapscommunicator hogeschool VIVES | Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen 
rik.hostyn@vives.be | 0496 54 86 34