Schatten van Vlieg zoektocht

Gepubliceerd op donderdag 06 juni 2024
01 juli 202431 augustus 2024

Ga samen met Vlieg op ontdekkingstocht in de bibliotheek van Avelgem!

Ook dit jaar verstopt Vlieg weer een schatkist in Avelgem! Hoe je die kan vinden en welk leuk cadeau er deze keer in de kist zit, ontdek je in de bibliotheek. 

Voer leuke opdrachten uit in de bib en kraak de code van de schatkist! Wie wordt dit jaar gekroond tot de ultieme schattenjager? Doe mee aan drie zoektochten in de bibliotheken van de regio Zuidwest (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem) en maak kans op een extra prijs!

Kom langs en doe mee! Van zoete lekkernijen tot verrassend bittere en hartige smaken! Klaar om aan jouw smaakavontuur te beginnen?

Het thema van Schatten van Vlieg 2024 is ‘smaak’. Van jongs af aan ontwikkel je je eigen smaak. Je begint bij zoet, en beetje bij beetje leer je ook de bittere en zure smaken kennen. Dit thema trekken we helemaal door naar de spelletjes en de bibboeken natuurlijk. Net zoals Harry die van het snoepkarretje op de Zweinstein Express smulde of Sjakie die de grote Chocoladefabriek verkende, valt er veel te ontdekken over smaken en proeven! Kom en geniet van de wereld van smaken, net zoals je favoriete personages.

Wanneer: Je kan opzoek naar de Schat van Vlieg van 1 juli 2024 tot en met 31 augustus 2024 tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Voor wie: Deze zoektocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en duurt ongeveer een uur. De zoektocht is ook helemaal gratis.