Project Poëziepad tot Antwerpen gebracht

Op vrijdag 11 januari 2019 organiseerden Poëziecentrum, Iedereen Leest en CANON Cultuurcel - naar aanleiding van de Poëzieweek - een studiedag rond poëzie. Alle leerkrachten, bibliotheekmedewerkers en andere geïnteresseerden uit Vlaanderen en Nederland waren van harte welkom in het Zuiderpershuis in Antwerpen.
Voor de sessie ‘inspirerende praktijkvoorbeelden uit de bibliotheek’ stond het project ‘Poëzie van A tot Z’ in de kijker. Dit initiatief maakt sinds 2015 gebruik van een prachtig stukje natuur tussen Avelgem en Zwevegem om een waar poëziepad te realiseren.
Via een internationale poëziewedstrijd worden jaarlijks twee gedichten op het pad geplaatst. Het pad langs de oude spoorwegbedding telt daardoor nu acht gedichten. Op 15 juni 2019 volgt opnieuw een feestelijke onthulling van twee gedichten: één aan het station van Avelgem, gecreëerd door curator Barbara Delft, en één aan het station van Zwevegem, geschreven door de winnaar van de wedstrijd 2019.
Tijdens de voorstelling werden alle do's en dont's voor het welslagen van dit prachtig West-Vlaamse project toegelicht. Ook de jaarlijkse poëziewedstrijd met zijn winnaars en illustrerende foto’s kwamen aan bod.

Meer info over het poëziepad: bibliotheek | 056 65 30 40 | bibliotheek@avelgem.be

Het poëziepad is een realisatie van de Marnixring 'De Vlaschaard' uit Avelgem en de gemeentes Avelgem en Zwevegem.