Maaltijdbedelers OCMW Avelgem gaan elektrisch

De gemeente en het OCMW zetten in op vernieuwen en verduurzamen: op vrijdag 17 maart ontvingen de maaltijdbedelers van het OCMW de sleutel van hun elektrische bestelwagen, een Nissan e-NV200. Energiedistributiebedrijf Eandis ondersteunde de aankoop van deze wagen.

Voortaan gebeurt de bedeling van de maaltijden dus zonder CO2-uitstoot. De elektrische wagen is ook veel stiller, wat ook ten goede komt van het lokale leefmilieu.

In Vlaanderen rijden ongeveer 3,7 miljoen voertuigen, waarvan 3,1 miljoen personenwagens. Jaarlijks samen goed voor 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer energiegebruik, is de vervanging van voertuigen op fossiele brandstof door elektrische voertuigen.

Binnenkort, na de installatie van de zonnepanelen op het woonzorghuis, wordt de wagen ook opgeladen met zelfopgewekte energie.

Dit alles kadert eveneens binnen het burgemeestersconvenant, waarbij gemeenten zich inzetten om de CO2-uitstoot met minstens 20 procent terug te dringen tegen 2020.

Aangemaakt op: 16/03/2017