Liefste Sint, leg je duurzame spulletjes in mijn schoentje?

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt vroeger donker... De speelgoedfabriek van de Sint draait ongetwijfeld al op volle toeren. Hopelijk denken hij en zijn Pieten ook dit jaar aan milieuvriendelijke geschenkjes...

Op 6 december vult de Sint op zijn schimmel, vergezeld van zijn Pieten, de schoentjes met lekkers en enkele geschenkjes. Even later doet de Kerstman zijn intrede en legt hij ongetwijfeld iets leuks onder de kerstboom. We zijn ervan overtuigd dat deze twee ‘Heilige Mannen’ ook bezorgd zijn om het milieu en kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame geschenkjes.

Wanneer je houten speelgoed of papierwaren koopt, kijk dan zeker uit naar het PEFC-label op het product of de verpakking. Je hoeft geen grote zoektocht te doen om deze geschenkjes te vinden: de supermarkten, speelgoedwinkels en detailzaken liggen er vol van.

Een geschenkje onder de kerstboom wordt uiteraard ingepakt in PEFC-gelabeld geschenkpapier. Leuk weetje: de PEFC-gelabelde producten kunnen met ecocheques gekocht worden…

Als we willen dat onze bossen blijven bestaan, moeten we er met z’n allen een verantwoord aankoopgedrag op nahouden. Het kopen van PEFC-gelabelde producten (in hout of papier) is een steun aan duurzaam bosbeheer.

 

Website: www.pefc.be

Twitter: @PEFCBELGIUM

Instagram: @pefcbelgium

Facebook: Mijn plekje in het bos

Aangemaakt op: 06/11/2017