Johannes Wannyn & XL Band

Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024
JW & XL band

In het heetst van den ijstijd

Johannes Wannyn groeide op in Avelgem, waar West-, Oost-Vlaanderen en Henegouwen elkaar aan de Schelde ontmoeten. In zijn kinderjaren kwam de reeks kleinkunstverzamelaars (de gele, de rode, de groene, …) uit op cd en Johannes draaide ze grijs. Artiesten als Willem Vermandere, Boudewijn de Groot en Wim De Craene waren onbewust vroege inspiratiebronnen.

In 2012 bracht Johannes met een EP voor het eerst eigen Nederlandstalig werk uit en werd met z’n band derde tijdens de Nekka-wedstrijd in 2014. Na een aantal jaren focussen op andere projecten (Old Salt – Strograss – People in Houses – KleinkunstKollektief) werd vanaf 2019 de goesting groot om opnieuw een meer persoonlijk verhaal te vertellen. Hij schreef liedjes voor een eerste full album en ging op zoek naar de juiste muzikanten. 

De titel ‘In het heetst van den ijstijd’ verraadt de sfeer waarin de nummers werden geschreven tussen maart 2020 en december 2021, een periode waarin onder een stilstaand oppervlak net heel veel in beweging kwam. 

De grote en kleine verhalen van het leven verwerkt in herkenbare poëtische liedjesteksten, met fijne kwinkslagen om naar uit te kijken. Johannes laat je moeiteloos lachen en huilen tegelijk.
 

Info
Vrijdag 29/11/24 - 20.15 uur
theaterzaal Spikkerelle
€17 | €16 (-26, +65) | abo


De voorstelling is uitverkocht, maar u kan intekenen op de wachtlijst via onderstaande link.

Tickets