Jeugdboekenmaand 2017

MVX: je bent wie je bent

Nu is het ook officieel: de Jeugdboekenweek wordt Jeugdboekenmaand in 2017! Van 1 tot 31 maart 2017 zullen boeken en leesplezier meer dan ooit in de kijker staan.

Feest met boeken

Het thema is intussen bekend: onder de noemer 'M/V/X' zullen we het hebben over jongens en meisjes, gender, rolpatronen en stereotypen. Bestaan er typische jongens en meisjes? En bestaan er dan ook ‘echte’ jongens- en meisjesboeken? Houden alle meisjes van roze en prinsessen? En alle jongens van draken en ridders? Wat betekent het om jongen of meisje te zijn? Wat als je je geen van beide of net allebei voelt? Dat, en veel meer, in boeken natuurlijk. Want jeugdliteratuur biedt een schat aan verhalen, veel stof tot nadenken en uitgelezen kansen om hokjes te doorbreken! Naar aloude traditie worden ook tijdens deze Jeugdboekenmaand boeken rond het thema in de kijker gezet.

 

Voorlezen tijdens de Jeugdboekenmaand

Kom luisteren naar leuke verhalen over jongen, over meisjes, over iedereen! We nestelen ons samen en genieten van een half uurtje voorleesplezier.

voor kinderen vanaf 3 jaar

vrijdag 17 maart 2017 | 16.30 - 17 u.

gratis, met gadget na sparen van twee voorleespunten

 

Jeugdauteurs op bezoek en op speurtocht in de bibliotheek

De bibliotheek zorgt ook dit jaar voor lezingen van vooraanstaande jeugdauteurs. Of kinderen kunnen op ontdekkingstocht in de bibliotheek en maken komaf met clichés die er bestaan over meisjes en jongens.

Inschrijven is mogelijk via de school.

 

 

ik was druk

 

en jij was stil

 

ik had een staart

 

en jij een bril

 

ik was dun

 

en jij was dik

 

maar jij bent jij

 

en ik ben ik

 

Uit “wie is wie” Frank Eerhart

 

Aangemaakt op: 27/01/2017