HUMOR | Bert of Roy

Gepubliceerd op Maandag 23 augustus 2021

'Sketch 2'
VR 10.12.21 - 20.15 uur
Theaterzaal Spikkerelle
€17, €16 (+65, -26), abonnement

“Bert of Roy” oftewel Bert Haelvoet en Roy Aernouts leerden elkaar kennen in 1998 op de ter ziele gegane toneelschool Studio Herman Teirlinck. Al snel zouden ze daar de eerste kiemen leggen voor wat twintig jaar later de “SKETCH” trilogie zou worden. Na “Sketch 1” leveren ze met “Sketch 2” opnieuw het bewijs dat je voor een hilarische en absurde toneelervaring niet meer nodig hebt dan een sjaal en twee uitstekende acteurs die komisch talent paren aan een verbluffende tekstbeheersing.

De anekdote doet er verder niet toe. Al wat we weten is dat het begint bij het waargebeurde verhaal van onze twee protagonisten in Parijs waarbij één van hen bij het verlaten van bar Le Gallia zijn sjaal vergeet.

Deze op het eerste gezicht minimalistische gebeurtenis zou voor Roy Aernouts de aanleiding vormen om met “Sketch 2” een tekst af te leveren waarmee hij na “Iets Niet” en “Sketch 1” verder bouwt aan een nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire waarbij Ionesco, Beckett en Gaston en Leo bij wijle om de hoek komen kijken.

Credits

Spel: Bert Haelvoet en Roy Aernouts
Tekst: Roy Aernouts

Coach: Herwig Ilegems

Coproductie: DEStudio

Dramaturgie, algemeen advies en ontwerp sjaals: Dr. Liesbeth Verpooten

Alle sjaals die gebruikt worden in de voorstelling komen uit de privécollectie van David Davidse.

Tickets vanaf 02.09.21 via de balie, telefoon of webshop.