Fietsplezier op nieuwe vlotte fietsverbindingen

Gepubliceerd op Dinsdag 09 november 2021

Goed nieuws voor de fietsliefhebbers van onze gemeente! Het gemeentebestuur realiseerde twee nieuwe vlotte fietsverbindingen: Bosstraat - Hulstraat en Meersstraat - Guldenspoorpad. Veel fietsplezier!

Fietsverbinding Bosstraat - Hulstraat

Deze fietsverbinding brengt je in een mum van tijd van de Bosstraat naar de Hulstraat. Omgeven door groen en loeiende koeien leg je een veilig fietstraject af. De fietsverbinding kwam tot stand met respect voor de natuur. Zo werd de strook ter hoogte van Tiegem Planke voorzien van een ternair mengsel (homogeen mengsel van brekerzand, slakkenzand, steenslag, aanmaakwater en kalk) in plaats van een verharding.



Fietsverbinding Meersstraat - Guldenspoorpad

Veilig op weg naar het centrum? Of net omgekeerd? De fietsverbinding Meersstraat - Guldenspoorpad brengt je via een mooi tweesporenpad naar je bestemming. Geniet van eindeloze verzichten en kom volledig tot rust door de prachtige Avelgemse natuur.

De opwaardering van de fietsverbindingen kadert in een project van Interreg (France-Wallonie-Vlaanderen) met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie West-Vlaanderen.

logo's