Nieuws - meest recent

Help de natuur een handje met de aanplant van inheemse bomen en struiken in je tuin en bestel je plantenpakket op 'Maak het groener'.

 

Vul de consumentenbevraging rond autodelen in en geef zo KU Leuven meer inzicht in de voorkeuren, vooroordelen en meningen van consumenten over autodelen. Er volgt ook een evaluatie van de milieu- en materiaalimpact.

Deelnemen kan online via KU Leuven. Je maakt kans op een mooie prijs (Fnacbon, cinematickets of kansspelloten).

 

In de week van 16 tot 22 september zijn er tal van acties en initiatieven om ons stil te doen staan bij ons verplaatsingsgedrag en ons te laten proeven van alternatieven. Wie de overstap maakt, ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, openbaar vervoer of autodelen.

In Avelgem nemen we met het gemeentepersoneel alvast deel aan "Car Free Day".
Wat kan jij doen? Bekijk het online. #goedopweg

Nam jouw kind het afgelopen jaar deel aan de speelpleinwerking? Vul dan zeker onderstaande enquête in. Op die manier kunnen we onze werking verder verbeteren. De bevraging neemt hoogstens enkele minuten van jouw tijd in beslag.

Naar de enquête

 

Voor een elektriciteits- en gascontract betaal je een jaarlijkse vergoeding. Dit is een administratieve kost die je leverancier aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst …

Hou bij het kiezen van een energieleverancier en –contract rekening met:

Interesse in de openstaande vacatures van Fluvia?

Kom dan naar het infomoment op zaterdag 22 september om 10.00 uur.

Alle info vind je op de affiche.

 

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. Welke projecten? Dat bepaal jij!

Stem vóór zondag 7 oktober op je favoriete energieproject en help Avelgem aan een startbudget tot 1 euro per inwoner of 10.045 euro. Doe vandaag nog mee op stroomversneller.be.

De gemeente Avelgem diende 2 projecten in:

13/10

Met Google Maps (Android/iOS) kan je heel eenvoudig een route uitstippelen voor verplaatsingen met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of gewoon te voet.

De Burensportdienst, een intergemeentelijke samenwerking van sportdiensten waaronder die van Avelgem, werkte samen met de provincie West-Vlaanderen en Sport Vlaanderen diverse fietsroutes en rolstoelvriendelijke wandelroutes uit.

De fietsroutes zijn gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk; de wandelroutes werden gescreend op toegankelijkheid en degelijke ondergrond.

Haal je gratis brochure bij de sportdienst.

 

De jeugdraad van Avelgem organiseert samen met de dienst jeugd & cultuur Debattle.  De kopstukken van de Avelgemse politieke partijen worden het vuur aan de schenen gelegd door de Avelgemse jeugd.  Ga je voor de eerste keer naar de stembus of ben je er nog niet helemaal uit welke politieke partij het best bij jou past?  Dan geeft Debattle misschien meer duidelijkheid!  Aan de hand van een resem stellingen en interactieve vraagstelling met smartphones gaan jongeren in debat met politici.

Info:

VR 21/09/18 - 19.30 uur - Theaterzaal Spikkerelle