Nieuws - meest recent

In het voorjaar trekken heel wat wielerwedstrijden door Avelgem. Deze wielerhoogdagen gaan gepaard met verkeersmaatregelen. Een overzicht hiervan vind je op www.avelgem.be/tijdelijke-verkeersmaatregelen.

Ben jij jeugdmonitor, onthaalouder of werk je in een kinderdagverblijf? Dan kun je deze cursus volgen in het Sociaal Huis.               

         

Praktisch:

  • Zaterdag 17 maart van 9.00 tot 12.00 uur
  • Sociaal huis Avelgem, Leopoldstraat 66, 8580 Avelgem
  • Prijs: € 15 (studenten volgen de cursus gratis).
  • Inschrijven voor 8 maart via sociaalhuis@avelgem.be  (de plaatsen zijn beperkt).

 

Een gebroken huisaansluiting veroorzaakte een verzakking in het wegdek in de Doorniksesteenweg t.h.v. huisnummers 118-120. Tijdelijk éénrichtingsverkeer in de Doorniksesteenweg, de Stationsstraat en de Yzerwegstraat moet erger voorkomen. Richting Outrijve rij je om via de Stationsstraat en de Yzerwegstraat. Ook daar geldt éénrichtingsverkeer.

Op vraag van de jeugdraad staat er een glasbol op het Daniël Vermandereplein.

 

Wat mag er in de glasbol?

  • transparante glazen
  • bokalen en flacons
  • gesorteerd per kleur (wit en gekleurd)

Verwijder de dopjes, deksels, kurken … en spoel flessen en bokalen vooraf uit. Zo vermijd je wespen en vliegen in de container.

 

De Kids-ID is het elektronische identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar. De kaart is geldig in de meeste Europese landen. De normale levertijd is 3 weken.

 

Hoe aanvragen?

Ga samen met je kind langs bij de dienst burgerzaken en breng een recente, kwaliteitsvolle pasfoto mee (met witte achtergrond).

Ben je pleegouder of voogd? Dan heb je ook het vonnis of bewijs van ouderlijke macht of pleegzorg nodig.

 

Om de cash-betalingen zo veel mogelijk af te bouwen beschikt de sportdienst over bancontact.

Samen met de webshop, die men kan gebruiken om zich op voorhand in te schrijven voor het grootste deel van het sportaanbod, moet dit de cash-betalingen aan het loket van de sportdienst beperken.

Enkel voor kleine bedragen (bijvoorbeeld een zwembeurt, een badmintonbeurt, een basketbalbeurt, ...) geniet de cash-betaling de voorkeur op betaling met bancontact.