EXPO | Jonge Jaren van Jef Lambrecht Avelgem 1948-1967

Gepubliceerd op Maandag 23 augustus 2021

Boekpresentatie, tentoonstelling en archiefonderzoek
Van 11.09.21 tot 24.10.21
GC Spikkerelle en Tanghe Interiors

Een organisatie van vzw Samarkand
https://samarkandvzw.wordpress.com


Onderzoeksproject Jef Lambrecht 'Jonge Jaren' 1948-1967.

Ter gelegenheid van de vijfde verjaring van het overlijden van journalist, schrijver, kunstenaar Jef Lambrecht op 11 september hebben leden van zijn vzw 'Samarkand' deze gelegenheid aangegrepen om enkele archiefstukken te tonen in zijn geboorteplaats Avelgem, met blik op zijn “Jonge Jaren”.

Veel materiaal van zijn jeugd is niet voorhanden, maar er zijn heel wat aspecten van zijn herkomst herkenbaar in het latere œuvre van Jef als kunstenaar . Samen met familie en vrienden wordt gepoogd een sfeerbeeld te schetsen van de achtergronden van deze veelzijdige kunstenaar, waarbij zijn reizen en journalistiek werk een grote rol spelen. Zijn liefde voor geschiedenis en diverse culturen maakt dat zijn kijk op de wereld ver buiten de horizon van zijn oorsprong reiken, maar zijn ook terug in verband te brengen met het prille begin.

Naast de presentatie van een publicatie zullen er twee onderzoeks-tentoonstelingen op relevante locaties plaatsvinden in Avelgem... De voormalige cinema 'Rubens'  tegenover de oude school: het huidige 'Interieurs Tanghe' en het gemeenschapscentrum 'Spikkerelle' in de Scheldemeersen zijn de ankerpunten voor enkele omzwervingen en verder onderzoek ter aanvulling van de archieven.