Een nieuwe frisse huisstijl voor Avelgem

Gepubliceerd op vrijdag 08 januari 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe start voor Avelgem. Het gemeentebestuur lanceert een gloednieuwe, frisse huisstijl. De dynamiek, ligging aan de Schelde en natuur staan centraal. Ook het straatbeeld ontwaakt in een nieuw Avelgem.

Fiere Scheldegemeente

Avelgem is fier een Scheldegemeente te zijn en dat straalt de huisstijl ook uit. De combinatie van blauw en groen creëert het perfecte evenwicht tussen water en natuur. De slagzin ‘Avelgem aan de Schelde’ toont de belangrijke waarde van de rivier, de Schelde, die de grens vormt van de gemeente.

Beeldmerk ‘A’ = fietsbrug

Avelgem vormt een knooppunt voor verschillende fiets- en wandelroutes. De Ijzerwegbrug, beter gekend als de fietsbrug over de Schelde, is een belangrijke schakel die West-Vlaanderen verbindt met Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Deze schakel en de ‘A’ van Avelgem herken je perfect in het beeldmerk.

Gemeentediensten krijgen sublogo

Naast het nieuwe basislogo hebben sommige gemeentediensten een eigen sublogo. De sublogo’s liggen in het verlengde van het hoofdlogo. Zo hebben de diensten een eigen identiteit, maar passen ze in het nieuwe geheel dat de gemeente uitstraalt.

Deze diensten hebben een sublogo:

  • jeugddienst
  • sportdienst
  • bibliotheek
  • kunstonderwijs (GAVKA en Conservatorium)
  • sociaal huis
  • gemeenschapscentrum Spikkerelle
  • zorg (Woonzorghuis Ter Meersch

Logo overal zichtbaar

Avelgem zit in een nieuw kleedje. Dat merk je (binnenkort) in het straatbeeld. Van baniervlaggen tot muurframes aan de openbare gebouwen. Ook de broodzakken van de lokale bakkers stralen de verse huisstijl uit.

De nieuwe huisstijl is ook zichtbaar op de online- en offline communicatiekanalen van Avelgem. Het nieuwe (sub)logo pronkt op de sociale mediakanalen van de gemeente, de website steekt in een nieuw jasje en ook het gemeentelijk infomagazine onderging een metamorfose. Kortom: Avelgem ontwaakt in een nieuwe gedaante.

Lokaal kopen in (huis)stijl

Door corona ging de nieuwjaarsreceptie voor inwoners dit jaar niet door. Maar niet getreurd. Het gemeentebestuur stuurde haar beste wensen op met de post. Ook krijg je een handig hebbeding voor het nieuwe jaar: een opvouwbare winkeltas. Volledig in de nieuwe huisstijl. Zo shop je voortaan gezellig lokaal in (huis)stijl. En toon je dat je trots bent op jouw gemeente.

Het logo voor externe doeleinden gebruiken? Neem contact op met de dienst communicatie via communicatie@avelgem.be.