Nieuws - meest recent

Netbeheerders Eandis en Infrax plaatsen dit jaar de eerste 750 van in totaal 2500 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens in Vlaanderen. In elke gemeente komt dit jaar al minstens één laadpaal te staan. Het eerste exemplaar in Avelgem staat in de Leopoldstraat op de parking van het woonzorghuis Ter Meersch.

De komende jaren worden nog laadpalen bijgeplaatst in de gemeente. Zo zal de volgende laadpaal in de Stationsomgeving staan.

Binnenkort starten de werken in de landweg tussen de Knokstraat en de begraafplaats. De weg wordt uitgebroken en er wordt riolering geplaatst.

 

#bibvooriedereen: we roepen iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen op www.bibvooriedereen.be

De donkerste dagen van het Windows-platform liggen gelukkig al een tijdje achter ons. In de jaren 2000 werd menig Windows XP- en Vista-computers geplaagd door kwaadaardige software, instabiele drivers, onvoldoende werkgeheugen, gefragmenteerde en trage harde schijven.

Toch is het vandaag nog steeds niet allemaal peis en vree in Windows-land. Ook niet nadat het verwarrende en onpopulaire Windows 8(.1) werd vervangen door de veel consistentere ervaring op Windows 10.

In deze sessie zoeken we mogelijke oorzaken van een trage laptop of PC, en suggereren een aantal remedies.

Heel veel instanties zoeken vaak vrijwilligers voor heel uiteenlopende taken.  Via een handige tool stromen alle Avelgemse vrijwilligersvacatures door naar www.avelgem.be/avelgem-vrijwilligt. Zo zie je als kandidaat-vrijwilliger onmiddellijk het vrijwilligerswerk in eigen buurt. Ook lokale verenigingen, scholen en vzw’s die vrijwilligers zoeken, kunnen dit kenbaar maken op https://www.avelgem.be/avelgem-vrijwilligt.

De Avelgemse sportdienst heeft naast het algemene e-mailadres sport@avelgem.be ook een aantal specifieke e-mailadressen voor een gerichtere dienstverlening:

Hoe moet het verder met de studie naar de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk? Wil je samen met ons de mogelijkheden verkennen? Schrijf je dan in op www.kanaalbossuitkortrijk.be/meedenken.

Welke bijkomende economische invulling geven we aan het kanaal? Waar komt de nieuwe, grotere sluis? Welke ruimte is er nodig? Waar moet de vaarweg breder of dieper gemaakt worden? Wat kunnen we doen voor de omgeving van het kanaal? Het is een greep uit de vele vragen waar het onderzoeksteam momenteel een antwoord op zoekt.

Duik de wondere onderwaterwereld in tijdens de krokusvakantie met een onderwaterwereld-themakamp of met de vele zwembadactiviteiten.

vakantiekalender krokusvakantie 2018

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de waterleiding en -meter bevriezen.  Dit is onaangenaam en kan ook heel wat geld kosten.  

Hieronder enkele tips om dit te vermijden.

Tijdens het schooljaar is er op maandag, woensdag en vrijdag ochtend- (8.00 - 08.45 uur) en middagzwemmen (12.00 -13.00 uur).  Je betaalt hiervoor cash aan de redder. Bancontact of inruilen van gespaarde UIT-pas-punten zijn niet mogelijk.

Je kan per beurt te betalen (€ 1,80), een 5-beurtenkaart kopen (€ 9,00), een trimesterkaart kopen (€ 30,00 voor de periode januari - april; € 15,00 voor de periode mei-juni) of een zwem- abonnement gebruiken dat ook geldig is tijdens de openingsuren voor het publiek (€ 40,00 voor 25 beurten).