Covid Safe Ticket (CST) aanvragen als minderjarige

Gepubliceerd op Maandag 08 november 2021

Ben je minderjarig en heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig? Vanaf 12 jaar kan je de CovidSafeBE-app gebruiken op je smartphone om je eigen COVID-certificaten bij te houden.

Optie 1: Heeft één van je ouders een Itsme account?

 1. Download de CovidSafeBE-app op jouw eigen smartphone als je ouder in de buurt is.
 2. Kies voor ‘aanmelden via eHealth’. En in het volgende scherm voor ‘aanmelden via Itsme’.
 3. Tik in het itsme-scherm dat dan verschijnt het gsm-nummer van de ouder in.
 4. De ouder bevestigt de aanvraag via de eigen Itsme-app op de eigen smartphone.
 5. Op jouw smartphone verschijnt dan een nieuw keuzescherm. Bij ‘voor mijn kind’ selecteer je je eigen naam… klaar! Je ziet nu je COVID-certificaten in de app. Klik op de certificaten zeker eens door naar het detail. Zo worden ze ook offline beschikbaar, wanneer er geen internet is.

Je kan als minderjarige niet zelf de Itsme-app gebruiken, die is enkel beschikbaar voor gebruikers vanaf 18 jaar.

Optie 2: Activeer als minderjarige eenmalig met jouw identiteitskaart (kids-ID of eID), een kaartlezer en een eigen e-mailadres je ‘digitale sleutels’.

 1. Zoek een kaartlezer en je identiteitskaart.
 2. Ga naar de website waar je jouw digitale sleutels kunt aanmaken.
 3. Kies hier voor ‘aanmelden via eID kaartlezer’.
 4. Activeer ‘mijn digitale sleutel met gebruikersnaam en wachtwoord’ én ‘beveiligingscode via e-mail’. Je kiest best je eigen, permanente e-mailadres. Beide vakjes moeten dus een groen label met ‘actief’ hebben.
 5. Download en open daarna de CovidSafeBE-app op jouw eigen smartphone en kies voor ‘aanmelden met e-health’ en dan met ‘beveiligingscode via e-mail’.
 6. Je ontvangt een code in de opgegeven mailbox en kopieert die in de app… en klaar! Je ziet nu je COVID-certificaten in de app. Klik op de certificaten zeker eens door naar het detail. Zo worden ze ook offline beschikbaar, wanneer er geen internet is.