Nieuws - meest recent

I.s.m. Seniorenadviesraad

Concert: woensdag 10 oktober 2018 om 14.30 uur in Spikkerelle.

Reserveren: voor het concert alleen (via Spikkerelle vanaf 14 juni 2018) of gecombineerd met een maaltijd (via de Seniorenadviesraad op maandag 17 sepember 2018 in het gemeentehuis).

Prijs: € 15 - € 14 (-26/+65/abo)
Combiprijs (maaltijd + concert): € 25

(c) Hans Vangeel

unieke locatie: Coupure Deweer
bar met muziek vanaf 20 u.
film om 21.30 u.

Wist je dat één vierkante meter onverharde grond per jaar maar liefst 800 liter neerslag kan opvangen? En dat planten en bomen goed zijn voor zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid?

Op donderdag 14 juni om 9 uur start de verkoop van de losse tickets voor seizoen 18-19.  Dat kan aan de balie van Spikkerelle, telefonisch 056 65 30 90 of via de webshop (www.avelgem.be/webshop).

Maak op voorhand je account aan om alles vlot te laten verlopen.

 

(c) Bache Jespers

Vanaf 1 juli starten de inschrijvingen voor de zwemtests, dé eerste stap van het zwemtraject.

Jouw kind inschrijven kan via de webshop. Op de webshop vind je alle data van de zwemtests voor volgend schooljaar.

Tijdens de warme  zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De groene grasmatten en kleurrijke bloemenperken worden rijkelijk besproeid, zwembaden worden gevuld voor een zomer vol waterpret. In Avelgem staat De Watergroep elke dag in voor de levering van kwalitatief drinkwater. We geven graag enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.

Ben je muzikaal aangelegd, sta je te popelen om een muziekinstrument te bespelen, hou je van woordkunst, voordracht of toneel? Ben je een creatieve duizendpoot die graag tekent, schildert of met vormen en kleuren tovert?

Schrijf je dan zeker in bij het kunstonderwijs in Avelgem!

Dat kan online via www.mijnacademie.be/conservatoriumkortrijk of www.mijnacademie.be/academiekortrijk.

Op woensdag 23 mei hadden 253 leerlingen samen met hun ouders, zusjes, broertjes en grootouders zich ingeschreven voor de jaarlijkse interscolaire wadeltocht voor de Avelgemse lagere scholen. Het was mooi wandelweer en iedereen begon vol moed aan de tocht van 7,5 km. Tijdens de tocht kon je genieten van een flesje water en een lekkere appel aan een bevoorradingspost. Bij aankomst moesten de leerlingen zich melden om hun wadelbrevet in ontvangst te nemen.