Nieuws - meest recent

Halfweg januari starten de werken aan het kruispunt Ten hove, Kapellestraat en Kaaistraat. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Een omleiding is voorzien, alvast bedankt om deze te volgen.

De naam Aram Van Ballaert doet niet bij iedereen een belletje rinkelen.  Toch is hij één van de beste gitaristen van ons land!  In zijn voorstelling 'Nylon & Steel' keert hij terug naar het solorepertoire voor klassieke en minder klassieke gitaar. 

Vrijdag 19 januari 2018 | 20.15 uur
Spikkerelle
www.avelgem.be/webshop

'Schoft' met Raf en Mich Walschaerts over het leven zelf dat een klein en geniepig schoftje is. 

Donderdag 11 januari 2018 | 20.15 uur
Spikkerelle
www.avelgem.be/webshop

Hammondvirtuoos André Brasseur maakte een spectaculaire comeback! Hij heeft met 'Early Bird' een wereldhit op zijn naam staan en weet nog steeds zijn publiek te bekoren.  Meer nog: hij brengt anderhalf uur spelplezier waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Vrijdag 9 februari 2018 | 20.15 uur
Spikkerelle
Tickets: www.avelgem.be/webshop

Het gemeentehuis, het containerpark, het Sociaal Huis en Spikkerelle zijn gesloten op maandag 1 en dinsdag 2 januari.  

De bibliotheek, de sportdienst en de sporthallen zijn gesloten op maandag 1 januari.

Om vuurwerk af te schieten, heb je een toelating nodig van de burgemeester. Die toelating kan je hier aanvragen. 

Vuurwerk is mooi en indrukwekkend maar ook gevaarlijk. Koop dus enkel wettig en veilig vuurwerk met kwaliteits- en veiligheidslabels.

Hou iedereen op een veilige afstand en volg goed de gebruiksaanwijzing. Jaarlijks gebeuren er ongevallen met blijvende lichamelijke letsels en/of materiële schade.

Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik uit het Middellandse-Zeegebied (Spanje, Portugal, Corsica). Het duurt ongeveer 25 jaar vooraleer de schors van een nieuw aangeplante eik voor de eerste keer geoogst kan worden.  De verwijderde schors groeit ook heel langzaam terug (+/- 10 jaar). Dit zorgt ervoor dat de kurkeik dreigt te verdwijnen.

Het brandregime van de openbare verlichting werd nog niet overal aangepast. Eandis kreeg te maken met andere problemen en probeert de klus te klaren tegen het eind van het jaar.

De Provincie West-Vlaanderen organiseert voor de 7de keer een groepsaankoop van 100 % groene stroom en aardgas. Deelnemen is goed voor je budget en voor het milieu. 

 

De gemeente, De Watergroep en het Agentschap Natuur en Bos slaan de handen in elkaar en vormen het vroegere voetbalveld ‘Havenzicht’ om tot een natuureducatiefproject waar je vrij kan wandelen.

Het terrein maakt deel uit van het waterwingebied Avelgem - Waarmaarde - Kerkhove. Waterwingebieden zijn zones waar watermaatschappijen grondwater oppompen voor de productie van drinkwater. Om de kwaliteit van het grondwater te verzekeren, gelden daar strengere regels dan elders. Zo zijn pesticiden er bijvoorbeeld uit den boze.