Nieuws - meest recent

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius en woonzorghuis Ter Meersch organiseren een infostand rond dementie.

Wanneer?

Van 1 tot 14 oktober 2018

Waar?

In de bibliotheek van Avelgem.

13/10

Op zaterdag 13 oktober 2018, van 9.30 tot 16.30 u., rolt de bibliotheek naar jaarlijkse traditie de rode loper uit. Dit zowel voor trouwe bibliotheekbezoekers als voor wie graag voor het eerst kennis wil maken met het rijke aanbod van de Avelgemse bibliotheek.

20/10

Na de verwendag op zaterdag 13 oktober hebben we een nieuwe afspraak: de BOEKENVERKOOP.

Een must voor boekenwurmen die graag grasduinen en bibliotheekmaterialen een tweede leven gunnen.

 

boeken / cd-roms / video’s : € 1

tijdschriften en strips : 3 voor € 1

 

Vanaf 22 oktober 2018 alles aan de helft van de prijs.

Tijdens het jaar staat er permanent een beperkt, wisselend aanbod te koop tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Help de natuur een handje met de aanplant van inheemse bomen en struiken in je tuin en bestel je plantenpakket op 'Maak het groener'.

 

Vul de consumentenbevraging rond autodelen in en geef zo KU Leuven meer inzicht in de voorkeuren, vooroordelen en meningen van consumenten over autodelen. Er volgt ook een evaluatie van de milieu- en materiaalimpact.

Deelnemen kan online via KU Leuven. Je maakt kans op een mooie prijs (Fnacbon, cinematickets of kansspelloten).

 

Nam jouw kind het afgelopen jaar deel aan de speelpleinwerking? Vul dan zeker onderstaande enquête in. Op die manier kunnen we onze werking verder verbeteren. De bevraging neemt hoogstens enkele minuten van jouw tijd in beslag.

Naar de enquête

 

Voor een elektriciteits- en gascontract betaal je een jaarlijkse vergoeding. Dit is een administratieve kost die je leverancier aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst …

Hou bij het kiezen van een energieleverancier en –contract rekening met:

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. Welke projecten? Dat bepaal jij!

Stem vóór zondag 7 oktober op je favoriete energieproject en help Avelgem aan een startbudget tot 1 euro per inwoner of 10.045 euro. Doe vandaag nog mee op stroomversneller.be.

De gemeente Avelgem diende 2 projecten in:

13/10

Met Google Maps (Android/iOS) kan je heel eenvoudig een route uitstippelen voor verplaatsingen met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of gewoon te voet.

De Burensportdienst, een intergemeentelijke samenwerking van sportdiensten waaronder die van Avelgem, werkte samen met de provincie West-Vlaanderen en Sport Vlaanderen diverse fietsroutes en rolstoelvriendelijke wandelroutes uit.

De fietsroutes zijn gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk; de wandelroutes werden gescreend op toegankelijkheid en degelijke ondergrond.

Haal je gratis brochure bij de sportdienst.