Afbraak centrale Ruien

Op zaterdag 3 juni gaan de schoorstenen en de koeltoren van de centrale in Ruien tegen de vlakte. Afhankelijk van het dynamiteren, vindt de gecontroleerde ontploffing plaats tussen 15.30 en 16.30 uur. Op amper 20 seconden wordt alles met de grond gelijk gemaakt.

De site wordt volledig afgesloten en er geldt een veiligheidsperimeter van 300 meter. Ook de scheepvaart wordt stilgelegd en de jaagpaden aan beide oevers zijn verboden terrein.

Wie dicht in de buurt woont, moet ramen en deuren sluiten.

 

Verkeersmaatregelen

In Waarmaarde gelden op 3 juni van 8.00 tot 20.00 uur ook een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen.

Het Waarmaardeplein wordt vanaf het kruispunt met de Rijtstraat volledig afgesloten voor alle verkeer (ook voor voetgangers). Ook de Trappelstraat wordt aan het kruispunt met de Rijtstraat volledig afgesloten.

Voor een vlotte circulatie geldt éénrichtingsverkeer in de Trappelstraat richting Rijtstraat en in de Rijtstraat richting Waarmaardeplein. Op het Waarmaardeplein en in de Onze-Lieve-Vrouwstraat geldt éénrichtingsverkeer richting Oudenaardsesteenweg (het stuk van en naar OC Waarmaarde blijft tweerichtingsverkeer).

Parkeren kan in de Trappelstraat, de Onze-Lieve-Vrouwstraat (beurtelings parkeren) en op het Waarmaardeplein. Parkeren in de Rijtstraat is verboden.

Wil je het gebeuren volgen? Dan neem je best een kijkje vanop de Paterberg, de Oude Kwaremont of de Mirabrug.

Aangemaakt op: 19/05/2017