Aangepast circulatieplan van start: veiligheid trage weggebruiker voorop

Gepubliceerd op Maandag 06 september 2021

Voor het gemeentebestuur komt een veilig wegverkeer op de eerste plaats. Daarom zijn we volop bezig met de circulatie in het centrum zo veilig mogelijk te maken voor de trage weggebruiker. Na de eerste testfase stuurden we bij op enkele punten. Op deze manier trachten we de doorstroming in het centrum te optimaliseren.

Wijzigingen sinds 1 september

Sinds 1 september gelden deze wijzigingen:

  • Het tweerichtingsverkeer in de Leopoldstraat wordt doorgetrokken tot de inrit van de parking van Woonzorghuis Ter Meersch.
  • Er wordt een verkeersfilter geplaatst in de Scheldelaan ter hoogte van de Kareelovenstraat, dit met het doel het sluipverkeer te weren uit de Scheldelaan en de Kareelovenstraat. Doorgang voor traag verkeer blijft gegarandeerd.

Deze wijzigingen maken deel van de verlenging van de testfase. Na de proefperiode volgt opnieuw een evaluatie. De looptijd is gelinkt aan de wijziging van de regeling van de verkeerslichten ter hoogte van de Doorniksesteenweg/Kerkstraat. Na wijziging van de lichtenregeling houdt de testopstelling zes maanden aan. Zo krijgen we een objectief beeld van de impact.

plannetje aangepast circulatieplan
Plannetje aangepast circulatieplan