Opstart huisartsenpost Regio Waregem

Gepubliceerd op Woensdag 03 november 2021
Logo Huisartsenwachtpost Regio Waregem

Vanaf 1 november 2021 start voor de regio van de Eerstelijnszone Waregem een huisartsenwachtpost in Waregem. Dit wil zeggen dat je in het weekend en op feestdagen, indien je nood hebt aan een huisarts van wacht, zich moet wenden tot de wachtpost. Deze kan je bereiken via het algemeen wachtnummer 1733. Telefonische aanmelding is steeds noodzakelijk.

Dringende hulp of een afspraak

Via 1733 krijg je een afspraak in de wachtpost of helpt men jou op een andere manier verder. Een medisch geschoold medewerker schat de ernst van de situatie in. Indien er hoogdringende zorg vereist is, wordt meteen een ambulance en eventueel een MUG naar je toe gestuurd. Voor niet-levensbedreigende, maar niet-uitstelbare zorg krijg je een afspraak bij de wachtpost. Indien je je niet zelf naar de wachtpost kan verplaatsen, komt een huisarts bij je langs. Zonder telefonische inschatting en afspraak kan je jou niet aanmelden in de wachtpost.

Open van vrijdagavond tot maandagmorgen

De Wachtpost Regio Waregem is open van vrijdagavond 19 uur tot maandagmorgen 8 uur. Zo ook de avond voor een feestdag van 19 uur tot de ochtend na de feestdag 8 uur.

Je vindt de wachtpost op de site van het ziekenhuis Waregem in de Vijfseweg 150, tegenover de dienst spoedgevallen.

De wachtpost regio Waregem is bedoeld voor de inwoners van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Spiere- Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem.