Herfstvaccinatie: blijf jezelf beschermen tegen het coronavirus

Gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2022
Campagnebeeld herfstvaccinatie

Vanaf half september start terug een massale vaccinatiecampagne. De vaccinatiecentra schalen op. Zo krijgen alle volwassenen in de maanden september en oktober de kans om zich opnieuw te laten vaccineren.

Voor eerstelijnszone regio Waregem vinden de vaccinaties plaats in Waregem Expo of de Sint-Pauluszaal in Zwevegem. De uitnodigingen gaan vanaf 22 augustus de deur uit. Met je uitnodiging kan je zelf een afspraak maken op het moment en de plaats van jouw keuze. Spreekt je uitnodiging over een prik in Waregem Expo? Dan kan je dit zelf nog aanpassen bij het vastleggen van je afspraak. Je legt de afspraak bij voorkeur zelf online vast of je kan bellen naar het callcenter.

Eerst krijgen personen met een verzwakt immuunsysteem, de 65+'ers en de zorg- en welzijnsactoren de mogelijkheid tot een herfstprik. Daarna volgen, op dalende leeftijd, de 18- tot 64-jarigen.

Je krijgt pas een uitnodiging voor je herfstvaccinatie als je je basisvaccinatie hebt ontvangen (eerste en tweede prik) én er minstens 3 maanden tussen de laatste prik en de herfstprik zit.