(Her)ontdek te voet of met de fiets de regio met Contrei Live

Gepubliceerd op Maandag 13 juli 2020
Banner kunstenparcours 'Contrei Live'

Een kunstliefhebber in hart en nieren? Maar kon je door corona geen of weinig tentoonstellingen bezoeken? Contrei Live geeft je terug een cultuurinjectie. Het kabbelend kunstenparcours op en langs het water ontplooit zich in dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Ook onze gemeente toont zijn verborgen schatten.

Ontdek de streek en reflecteer

Zestien kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland nodigen je uit om de streek te verkennen, mee te reflecteren op en over het water en de dialoog aan te gaan over het belang ervan. Want water wordt steeds meer een kostbaar goed.

Verken het kunstenparcours op je stalen ros

Drie fietslussen en een stalen ros, meer heb je niet nodig om het kunstenparcours optimaal te ontdekken. Aan de hand van deze fietslussen (Oost, West en Zuid) fiets je langs de mooiste landschappen uit onze regio, verborgen parels en uiteraard: de zestien kunstwerken. 

Hoe gebruiken? 

Door op de afzonderlijke routes te klikken, kan je per lus eenvoudig een gpx-bestand downloaden. Bijzonder handig voor mensen met een fietsgps. Heb je géén gps, geen nood: hier vind je ook de knooppunten. In de legende duid je aan welke informatie je nodig hebt. Blijf de kaart alvast in de gaten houden: binnenkort voegen we ook nog een aantal heel interessante zijsprongetjes én de exacte locaties van de (gratis) deelfietsenstations toe. Veel (fiets)plezier! 

Wil je deze kaart offline? Dat kan! Via deze link download je de fietskaart in een handig pdf formaat. Of je bezoekt een lokaal toeristisch infopunt waar je de kaart gratis kan oppikken. 

Wandelen meer je ding?

Geen zin om te fietsen? In het kader van Contrei Live ontwikkelde Logo Leieland voor iedere stad of gemeente uit onze regio een 10.000 stappenwandeling rond de kunstwerken van Contrei Live. Ontdek hier de 10.000 stappenwandeling van Avelgem, waarin één kunstwerk verweven zit.