Buitenspeeldag 2023: speel mee op de Grootste Speelstraat

Gepubliceerd op Donderdag 16 februari 2023
19 april 2023
BSD 2023

Kom jij mee buiten spelen op de Grootste Speelstraat?
 

Op 19 april gaat de Buitenspeeldag weer door in heel Vlaanderen en Brussel. De schermen gaan op zwart en kinderen en jongeren worden uitgedaagd om buiten te gaan spelen. Overal worden er fijne activiteiten ge­organiseerd om kinderen en jon­geren te entertainen. Verspreid over de steden en gemeenten worden er zo speelkansen aangeboden. De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van #365dagenbuitenspelen.

In Avelgem gaan we dit jaar voor de Grootste Speelstraat. De dienst jeugd en cultuur en de sportdienst slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren een grote speelstraat van de Kerkstraat tot de Scheldelaan. Met tal van leuke straatspelen en workshops. Want op straat spelen is leuk!
We roepen daarnaast ook iedereen op om zelf een eigen speelstraat te organiseren in je eigen wijk of straat. Als kers op de taart geven we een gratis springkasteel per georganiseerde speelstraat. Zo zorgen we dat jouw speelstraat superleuk wordt.

 

Oproep: Organiseer je eigen speelstraat! (Op Buitenspeeldag of op een andere dag) 
Een speelstraat is een openbare weg die tijdens bepaalde uren wordt omgetoverd tot een grote speelplaats voor alle kinderen uit de buurt. Rolschaatsen, hinkelen, krijttekenen of een groot hindernissenparcours… Alles kan op straat! Vraag jouw speelstraat (of meer info) tijdig aan bij de dienst jeugd en cultuur. Dit kan ter plaatse in spikkerelle of online via www.avelgem.be/speelstraten