Geef je mening over de toekomst van site Pattyne-Duprez

Gepubliceerd op Dinsdag 30 mei 2023
simulatie site Pattyne-Duprez
Simulatie site Pattyne-Duprez © Beeld(en) Leiedal

De site Pattyne-Duprez, een eiland van verharding bij de Scheldemeersen, bekent kleur en wordt een groene biotoop. De oude bedrijfssite is nu nog helemaal verhard, maar de gemeente gaat samen met intercommunale Leiedal aan de slag om ze helemaal om te vormen tot een nieuwe groene oase. 12.500 m² verharding verdwijnt en de natuur doet weer haar intrede. 

Mooie, groene inrichting

De ontharding gebeurt in fases. Het terrein bestaat voor een groot deel uit leegstaande en vervallen loodsen. Die worden begin volgend jaar gesloopt. De bedrijfsactiviteit die er nu nog in de andere gebouwen is, dooft tegen 2029 uit. De verharding halen we weg en we zetten alles klaar voor een mooie, groene inrichting.

Denk mee na over de inrichting

Een ‘natuurlijke’ transformatie, maar we kunnen het niet zonder jou. We willen graag jouw mening en input. De site wordt sowieso groener, maar de definitieve inrichting kan nog alle kanten uit. Wat telt, is dat de invulling past in een natuurlijke ontwikkeling. Wordt het een idyllisch plekje voor een picknick met ook ruimte voor spel en sport? Een educatieve omgeving waar kinderen op een speelse manier in contact komen met natuur en klimaat? Of toch gewoon vooral een plaats waar we de natuur haar gang laten gaan en heerlijk kunnen wandelen?

We zijn benieuwd naar hoe jullie het zien! Beantwoord je gauw even enkele vragen? Het duurt echt niet lang en jouw mening is ons heel veel waard.

 Geef jouw mening

 

logostrip Pattyne-Duprez