Avelgem is FairTradeGemeente

Wat is FairTradeGemeente

Onder de naam FairTradeGemeente voeren Vredeseilanden, Oxfam-Wereldwinkels, Max Havelaar en 11.11.11 met succes campagne voor eerlijke handel en duurzame landbouw. FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Door middel van zes criteria gaan lokale trekkergroepen aan de slag om het bestuur, winkels, horeca, scholen, bedrijven, organisaties en landbouwers te engageren voor Fair Trade en lokale, duurzame landbouw. Meer dan 200 Vlaamse gemeenten en de vijf Vlaamse provincies hebben zich hiervoor reeds opgegeven.  De trekkersgroep droomt ervan om van Avelgem een 5-sterren-fairtradegemeente te maken!

 

FairTradeAmbassadeurs

Avelgem heeft 7 Avelgemse FairTradeAmbassadeurs: Patrick Demets, Tine Mortier, Joachim Wannyn, Ulrich Libbrecht, Lien en Bart, Rudi Delft en Annicq Verschuere, die pronken in de folder van FairTradeGemeente Avelgem. In de folder vind je ook alle Avelgemse verkooppunten met fairtradeproducten en alle bedrijven, organisaties en scholen die zich engageren.

Fairtradefan

Weet je wat fair trade betekent? En koop je jaarlijks minimum vier fairtrade producten aan? Registreer je dan als FairTradeFan en help zo onze gemeente aan een volgende ster!Surf naar http://fairtradegemeenten.be/become-a-fan om je te registreren.

Wil jij de trekkersgroep helpen?

Wil jij de trekkersgroep hierbij helpen? Dat kan! Geef ons een seintje: lieven_de_wandel@me.com. Ben jij een organisatie/vereniging, school of bedrijf en gebruik je reeds Fairtradeproducten of ben je hierin geïnteresseerd, laat het ons weten via onderstaand formulier.