SARAH FERRI “DISPLEASURE” tour

Waar
Spikkerelle
scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
dienst jeugd en cultuur Avelgem
Prijs
€ 16.0 Basistarief: 16,00 €; -26/+65: 15,00 €
Links

Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg beïnvloed door de naakte eerlijkheid van de seventies folk en zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.  De echte doorbraak kwam er nadat Sarah in 2008 de muziekwedstrijd ‘Jonge Wolven’ won. Sindsdien speelde ze ondermeer als support act voor Michael Kiwanuka, Caro Emerald, Simply Red en Jools Holland & His Rhythm and Blues Orchestra.
 
Na een warm onthaal van haar eerste single ‘On My Own’ en debuutalbum ‘Ferritales’ werd ze in 2012 genomineerd voor de MIA’s in de categorie ‘Solo Vrouw’. 
 
Intussen kwam ook haar tweede album ‘Displeasure’ uit, waarin Sarah de zonnige swingjazz achterwege laat en de donkere, melancholische toer op gaat. De songs spelen zich af tegen een filmisch decor en de sound zweeft tussen die van Lana Del Rey en Ennio Morricone.

Bron: UiTinVlaanderen.be