Frans Vercoutere In de buurt van de werkelijkheid

Waar
Foyer GC Spikkerelle
Scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
Van 17 maart 2017 tot 9 april 2017 (ma van 9:00 tot 12:00, di van 9:00 tot 12:00, wo van 14:00 tot 18:00, do van 9:00 tot 12:00, vr van 14:00 tot 19:00,
Organisatie
dienst jeugd en cultuur Avelgem
Prijs
gratis
Reserveren
Koop tickets
Links

In deze tentoonstelling toont Vercoutere assemblages, sulpturen en schilderijen ontstaan uit woordspelingen, associaties, bedenkingen en knipogen naar de kunstgeschiedenis.

'Het oeuvre van Frans Vercoutere wordt gekenmerkt door wolken en lucht. Kuddes wolken bevolken de lichtblauwe hemels van zijn landschapsschilderijen. Nooit lijkt er enige dreiging van slecht weer te bespeuren, nooit een vuiltje aan de lucht. Echter, kunst zou geen kunst zijn zonder slechts schijnbaar onschuldig te zijn. Zijn typische ideale wolkenhemel en landschappen zijn het instrument om zijn - geschilderde - wereld buiten de tand des tijds te plaatsen, om ze met andere woorden in een tijdloos vacuüm te situeren. Onder de huid van zijn op het eerste zicht idyllische landschappen en komische assemblages schuilen dan ook filosofische boodschappen en ideeën van alle tijden.' aldus Annelies Vantyghem (kunsthistorica) uit de catalogus Frans Vercoutere 'Lucht, in de buurt van de werkelijkheid'.
In deze tentoonstelling toont Vercoutere assemblages, sculpturen en schilderijen ontstaan uit woordspelingen, associaties, bedenkingen en knipogen naar de kunstgeschiedenis.

Toegang gratis - te bezichtigen tijdens de openingstijden van Spikkerelle. Ook open op zondag 9 april van 14 tot 18 u in aanwezigheid van de kunstenaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be