FEESTEWORP 2017

Waar
Centrumstraten
centrum , 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Feesteworpcomité
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Tweejaarlijks trekt sedert 1958 de Feesteworpstoet door het Avelgemse centrum op de eerste zondag na 1 november. Op vandaag is de stoet uitgegroeid tot een volledig Feesteworpweekend met ondermeer: Feeste met accordeon en de Feesteloop.
Tijdens het Feesteworpweekend kan je in Avelgem terug genieten van Feeste in overvloed. Thema van de Feesteworp dit jaar zijn de golden 70's met Love, Peace en Feeste(worp).

Op zaterdag kan je deelnemen aan de jaarlijkse Feesteloop. Dit met een kidsloop vanaf 17u en afstanden van 5km en 10km vanaf 19u. deelname en inschrijvingsvoorwaarden via de Avelgemse sportdienst, No Limit Team of https://www.nlt.be/organisaties/

Nog op zaterdagavond, kan je in alle deelnemende centrumcafés en in Spikkerelle diverse optredens meepikken tijdens het accordeonfestival. Niet enkel accordeons zullen er de plak zwaaien, neen ook volwaardige muziekbandjes van zowel Vlaanderen als Frankrijk. Radio Negra zal Spikkerelle alvast in vuur en vlam zetten vanaf 22u tot... deze optredens zijn allen gratis en er rijdt een treintje doorheen de centrumstraten van de ene naar de andere locatie.

Op zondag maken we ons op voor het hoogtepunt: de tweejaarlijkse Feesteworpstoet vanaf 14.30u. Diverse muziekkorpsen, straattheaters en verenigingen zullen hieraan deelnemen in het thema Love, Peace en Feeste. Als afsluiter zal vanop de Feesteworpwagen meer dan duizenden stukjes peperkoek (feeste) te grabbel worden gegooid, dit met tal van waardebonnen.

Het feestweekend wordt afgesloten met een spetterend feestvuurwerk op het terrein achter de kerk !

Tijdens het Feesteworpweekend kan je rond de kerk en op het Vermandereplein genieten van de Winterfoor, met tal van leuke attracties en heerlijke oliebollen.
In bepaalde cafés wordt er eveneens pirobak gehouden.

Bron: UiTinVlaanderen.be