ANDRE BRASSEUR

Waar
Spikkerelle
scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
dienst jeugd en cultuur Avelgem
Prijs
€ 20.0 Basistarief: 20,00 €; Abo/-26/+65: 19,00 €
Links

Hammondvirtuoos André Brasseur, koning van de begintunes en keizer van de dansvloer, heeft met ‘Early Bird’ een wereldhit op zijn naam staan. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François en speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Brasseur is tot op vandaag een cultheld gebleven. 
De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 77 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan blijven bij zitten. Tijdens de live set komen niet alleen oude maar ook nieuwe hits aan bod, met als absolute knaller de cover van het nummer ‘Push’ van Universal Nation (nummer 1 in The Greatest Switch van Studio Brussel). 
 
Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf Brasseurs fascinerende levensverhaal. 
“Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zó blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf, die ons bedankte met ‘je vous aime!” - De Standaard ★★★★★

Bron: UiTinVlaanderen.be