Nieuws - meest recent

Heb jij groene vingers en weet je van aanpakken in de moestuin? Je houdt van sociaal contact en je bent enkele uren per week beschikbaar? Dan ben jij misschien de genkipte vrijwilliger die we zoeken!

Het OCMW & Gemeente Avelgem zijn op zoek naar een Coördinator vrijwilliger voor de Volkstuin 'Oeze Lochting' Avelgem.

'In de buurt van de werkelijkheid'

VR 17 maart tot en met ZO 9 april

Foyer Spikkerelle - gratis toegang

In deze tentoonstelling toont Frans Vercoutere assemblages, sculpturen en schilderijen ontstaan uit woordspelingen, associaties, bedenkingen en knipogen naar de kunstgeschiedenis.

 

 

Veel hangt af van de snelheid die jouw fiets haalt

Algemene dienstverlening

Het OCMW van Avelgem staat open voor alle Avelgemnaren. Daarbij spelen leeftijd, achtergrond, cultuur of overtuiging geen enkele rol. Iedereen heeft recht op goede huisvesting, gezondheidszorg en voldoende financiële middelen. Kortom, een menswaardig bestaan.

 

van Zomergem tot Avelgem’ en van ‘Avelgem tot Avelin’

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet in België, gaat over tot de vervanging van de geleiders van de bestaande 380 kV-hoogspanningslijn van Zomergem (hoogspanningsstation Horta) tot aan de Belgisch-Franse grens richting Avelin in Frankrijk. De geleiders zijn de kabels aan de masten die de elektriciteit vervoeren.

De gemeenteraad keurt het bestek goed voor de aanleg van een 4de tennisterrein in het tenniscomplex aan de Scheldelaan ...

Dinsdag 14 maart | 19.30u | Polyvalente zaal GC Spikkerelle

Op 1 augustus gaf de gemeente Avelgem aan intercommunale Leiedal de opdracht een fiets- en circulatieplan op te maken voor het centrum van Avelgem. Dit plan is een denkoefening om heel wat verkeersproblemen in het centrum van Avelgem op te lossen: extra veiligheid voor de kwetsbare weggebruiker, wegwerken van sluipverkeer, minderen van snelheid, meer veiligheid aan de schoolomgevingen, ...

De camera's die de gemeente een aantal maanden geleden plaatste, zijn een goed hulpmiddel bij overlast of misdrijf. Dankzij de beelden konden we namelijk al tussenkomen in verschillende gevallen van sluikstorten, diefstal en vandalisme.

Help mee en smijt jouw plastiek dopjes in de tonnen in het gemeentehuis of het sportcentrum. De dopjes gaan naar de Vrienden der Blinden Koksijde, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Meer info op www.vriendenderblinden.be/dopjesactie/

Inspraakprocedure

De provincie Oost-Vlaanderen onderzoekt, samen met andere partners, hoe ze de site van de voormalige elektriciteitscentrale (bedrijventerrein van Ruien) best omvormen tot een nieuw economisch, duurzaam en kwalitatief project. 

Vooreerst onderzoeken ze vier inrichtingsalternatieven, met focus op de verschillende milieueffecten. In een tweede fase volgt het verder onderzoek van één alternatief op schaalniveau van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).